Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση για το Π/Σ/Κ – 3/4/5 Φεβρουαρίου –

0
9442
Αττάβυρος - Φώτο Stavros Kesedakis
Αττάβυρος - Φώτο Stavros Kesedakis

Χορηγός Δελτίου

.

Επιδρομή ψύχους αναμένεται τις επόμενες μέρες στον νομό μας καθώς την Κυριακή αναμένεται νέα πτώση του υδράργυρου ενώ η πιθανότητα να αρχίζουν να σημειώνονται & χιόνια στα ορεινά θα αυξάνεται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα

Για αύριο Παρασκευή περιμένουμε να σημειώνονται παροδικές μπόρες από το πρωί έως το μεσημέρι ειδικά στα νότια τμήματα του νομού. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα όμως καθώς από το απόγευμα και ειδικά το βράδυ θα επιστρέφουν τα φαινόμενα, αυτή την φορά στα περισσότερα νησιά του νομού.

Χωρισμένος θα είναι ο νομός στα δύο όσον αφορά τους ανέμους για μερικές ώρες καθώς στα βορειότερα τμήματα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 3-4 μποφόρ ενώ στα νοτιότερα θα στραφούν απο το ξημέρωμα σε διάφορες διευθύνσεις και συγκεκριμένα στην Κώ την Νίσυρο την Τήλο την Σύμη την Χάλκη την Ρόδο και το Καστελλόριζο και μάλιστα δεν αποκλείεται να φτάσουν για λίγο τα 5-6 μποφόρ.
Απο το μεσημέρι θα στρέφονται σε ΒΔ και στα νοτιότερα και θα ενισχυθούν ακουμπώντας μέχρι την νύχτα τα 5-6 μποφόρ σε όλα τα τμήματα.

Θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα: 
Βόρεια : απο 7.. έως 11°C βαθμούς
Νότια νησιά : απο 8.. έως 12°C βαθμούς
Ορεινά : απο 5.. έως 9°C βαθμούς

Υγρασία : 40-75%

Σαββατοκύριακο 4 / 5 Φεβρουαρίου

Παρόλο που θα επικρατεί βορειοδυτικό ρεύμα παντού το Σάββατο και ώς συνήθως με τέτοιο ρεύμα ο καιρός είναι καλός στα Δωδεκάνησα κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει αφού η αστάθεια θα είναι παρούσα στα περισσότερα τμήματα και από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σημειώνονται ανά διαστήματα σύντομες μπόρες σε αρκετά νησιά όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικές εκκενώσεις
Πιθανότητα να επηρεαστούν θα έχουν και η Κώς αλλά και η Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 μποφόρ με μια μικρή εξαίρεση την άκρη της Ρόδου και την άκρη της Κώ στην πλευρά που συνορεύουν με τα Μικρασιάτικα Παράλια και τα δύο νησιά όπου σε εκείνα το σημεία θα στρέφονται απο διάφορες διευθύνσεις μέσα στην μέρα και θα υπάρχουν περίοδοι όπου εκεί που θα δίνουν απότομες ριπές ανέμου ακόμα και 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα: 
Βόρεια : απο 7.. έως 11°C βαθμούς
Νότια νησιά : απο 8.. έως 12°C βαθμούς
Ορεινά : απο 5.. έως 9°C βαθμούς

Υγρασία : 50-80%

Πανομοιότυπος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή τουλάχιστον όσον αφορά τα φαινόμενα με τις μπόρες να είναι ξαφνικές και απότομες και να εντοπίζονται στα περισσότερα νησιά ωστόσο η διαφοροποίηση σχετικά με το Σάββατο θα αφορά τις θερμοκρασίες όπου ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και δεν αποκλείεται μάλιστα από την νύχτα και ειδικά τα μεσάνυχτα να σημειώνονται παροδικές χιονοπτώσεις στις κορυφές των ψηλότερων βουνών του νομού ειδικά σε Ρόδο & Κάρπαθο.
Βεβαίως δεν θα αποκλείσουμε κάποια παροδική νιφαδόπτωση σε Σιάνα και Έμπωνα όπου θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι βοριάδες ΒΔ με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση όπως είπαμε :
Βόρεια : απο 5.. έως 9°C βαθμούς
Νότια νησιά : απο 6.. έως 10°C βαθμούς
Ορεινά : απο 3.. έως 7°C βαθμούς

Υγρασία : 52-82%

Καθημερινά δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε & μέσα απο τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Καλό Π/Σ/Κ

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης/Πέμπτης – 1/2 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΨΥΧΟΥΣ & ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ