ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 14/2-16/2

0
247
u03a6u03ceu03c4u03bf : u039du03afu03bau03bfu03c2 u03a0u03b9u03c4u03b1u03bfu03cdu03bbu03b7u03c2

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο και το Σάββατο στη Χώρα μας αρχικά από τα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του νομού μας.
Αιτία αυτής της μεταβολής του καιρού είναι η αποκοπή ενός μικρού μέρους των ψυχρών αερίων μαζών που βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες θα κατηφορίσουν προς τη Χώρα μας και θα δημιουργήσουν ένα βαρομετρικό χαμηλό με κίνηση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Παρασκευή 14/2
Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και  διαστήματα νεφώσεων. Οι νεφώσεις από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για κάποιες βροχές ασθενούς έντασης τοπικά μέσα στο νομό.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ το απόγευμα και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά οι ριπές τους πιθανόν να αγγίζουν και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου μέγιστη.

Σάββατο 15/2
Οι βροχές της Παρασκευής θα συνεχιστούν και το Σάββατο μέχρι αργά το απόγευμα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα οι βροχές αυτές να ενταθούν και τοπικά στο νομό να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται διάσπαρτα να υπάρξουν και καταιγίδες.
Οι άνεμοι μέσα στα ξημερώματα θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια των φαινομένων πιθανόν οι ριπές τους να αγγίζουν και τα 6 μποφόρ. Στη συνέχεια, από τις πρωινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοανατολικούς, και θα πνέουν αρχικά στα 4 με 5 μποφόρ, ενισχυομένοι από το απόγευμα και μετά στα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού στα 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, σε σταδιακή πτώση, θα κυμανθεί από 10 μέχρι 12 με 13 βαθμούς Κελσίου μέγιστη.

Κυριακή 16/2
Τέλος για την Κυριακή προβλέπεται άστατος καιρός με ηλιοφάνεια και διαστήματα νεφώσεων, χωρίς φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πνέοντας στα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πρώτη, θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για τη νέα εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι τις 19/2, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και διαστήματα νεφώσεων, χωρίς φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ αλλά από Τρίτη και μετά θα εξασθενήσουν.
Υπάρχει το ενδεχόμενο για εκ νέου μεταβολή του καιρού μετά τις 20/2, όμως ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, γι αυτό θα υπάρχει εκ νέου ενημέρωση.

Πρόγνωση : Νίκος Πιταούλης / Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα-Κύπρος – Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες (Video)
Επόμενο άρθροΧαμηλότερο το ύψος των νεφών την τελευταία δεκαετία