ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΡΟΔΟ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ 2019

0
185

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές , πολύωρες βροχοπτώσεις με εμμονή , θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού στην εκπνοή του 2019

Συγκεκριμένα 
 


Ρόδος – Καστελλόριζο – Κάσος – Κάρπαθος – Σύμη – Χάλκη – Τήλος – Νίσυρος – Κώς – Αστυπάλαια
Τα συγκεκριμένα νησιά θα δέχονται ανα διαστήματα φαινόμενα απο το πρωί της Κυριακής και θα συνεχίζουν και την Δευτέρα. Αρχικά δεν αναμένονται καταιγίδες αρα δεν θα συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα , ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας θα ευνοεί για χαλαζοπτώσεις. Την Δευτέρα σταδιακά θα εμπλουτίζονται και απο ηλεκτρικά τα φαινόμενα.
Ίδιο το σκηνικό και την παραμονή πρωτοχρονιάς ωστόσο οι βροχές θα περιορίζονται πολύ νότια και συγκεκριμένα σε Κάσο , Κάρπαθο , Ρόδο και Καστελλόριζο.
Δείξτε προσοχή υπάρχει σενάριο στα μοντέλα πρόγνωσης που μιλάει ακόμα και για ανω απο 120χιλιοστά νερού μέσα σε ενα 48ώρο!


Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν θα πρέπει να περιμένουν νεφώσεις και ανα διαστήματα σύντομα ψιχαλίσματα η βροχούλες μέτριας έντασης. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση την δυναμική και την διάρκεια των προαναφερθέντων νησιών.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις και τις τρείς ημέρες με την ένταση τους απο την Κώ και βορειότερα να φτάνει τα 6-7 μποφόρ ενώ στα νοτιότερα και ειδικά στην Ρόδο και το Καστελλόριζο θα πνέει με ένταση 4-5 και αναδιαστήματα ριπές 6 μποφόρ.
Τονίζουμε πως τα παραπάνω ισχύουν και για τις τρείς ημέρες.


Θερμοκρασίες σε πτώση :
Σαββάτο : απο 10.. έως 15°C
Κυριακή : απο 9.. έως 13°C
Δευτέρα : απο 6.. έως 9°C
Τρίτη : απο 5.. έως 9°C
Στα νότια 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.


Στα ορεινά η θερμοκρασία θα μηδενίζει την νύχτα ενω τα μεσημέρια οι μέγιστες δεν θα ξεπερνούν τους 5 με 6 βαθμούς ειδικά στον Αττάβυρο και στην Όλυμπο Καρπάθου.
Πολύ πιθανό να έχουμε χιονόπτωση αλλα και χιονόστρωση στην κορυφή του Ατταβύρου και στην Όλυμπο την νύχτα της 30ης και της 31ής Δεκεμβρίου αλλα και το ξημέρωμα της πρωτοχρονιάς.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΜε Τσουχτερό Κρύο Μας Αποχαιρετά το 2019
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρώτη πρόγνωση για το 2020 – Δείτε πως ξεκινάει η χρονιά