Ρόδος-Δωδεκάνησα- Νέα Μεταβολή Καιρού – Πρόγνωση για Δευτέρα-Τρίτη 7/8 Οκτωβρίου

0
120

.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας καθώς και την Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατεί πολύ μεγάλη αστάθεια σε όλα τα νησιά του νομού, με αποτέλεσμα να περιμένουμε να εκδηλώνονται φαινόμενα.

Περιοχές που θα πρέπει να περιμένουμε φαινόμενα:

Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας και κυρίως τις απογευματινές θα ξεκινήσουν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στην Ορεινή Κάρπαθο και την ορεινή Ρόδο, με επέκταση προς την κεντρική Ρόδο αλλα και την πόλη αργότερα, τα οποία θα δυναμώσουν προς τη νύχτα και θα μετατρέπονται σε καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν και μετά τα μεσάνυχτα ανά διαστήματα κυρίως στις ακτές της Ρόδου.
Πρός το ξημέρωμα της Τρίτης θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα κεντρικά τμήματα και οι ορεινές περιοχές της κεντρικής Ρόδου από καταιγίδες με ηλεκτρικές εκκενώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Πάρα πολύ άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και την Τρίτη στην πρωτεύουσα του νομού από το ξημέρωμα με διάσπαρτες μπόρες σε διάφορα σημεία του νησιού κυρίως όμως στα ανατολικά τμήματα, την πόλη, και τους δήμους που βρίσκονται γύρω της οι οποίοι θα επηρεάζονται από μπόρες ανα διαστήματα, και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα σταματήσουν χωρίς ωστόσο να υποχωρούν οι νεφώσεις.

Στα υπόλοιπα νησιά του Νομού:

Φαινόμενα με την μορφή βροχής ασθενούς η μέτριας έντασης θα σημειώνονται από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας και μετά σε Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, και Σύμη.
Σταδιακά θα βγούν και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές.
Προς τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν επίσης απο καταιγίδες το Καστελόριζο, η Κάρπαθος, και η Κάσος.
Και μετά τα μεσάνυχτα θα επιμένει να είναι πάρα πολύ άστατος ο καιρός με τα φαινόμενα να συνεχίζουν ανα διαστήματα σε όλα τα νησιά.

Σε αυτό το μοτίβο θα ξεκινήσει και η Τρίτη, ωστόσο σταδιακά μέρα στη συνέχεια θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση χωρίς όμως να υποχωρούν εντελώς οι νεφώσεις και οι πιθανότητες για κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας στα προαναφερθέντα νησιά.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιάδες και τη Δευτέρα και την Τρίτη σε όλα τα τμήματα στα 4-5 και τοπικά ενδεχομένως στα 6 μποφόρ στο Καρπάθιο και στα βόρεια τμήματα του νομού.

Οι θερμοκρασίες λόγω των νότιων ανέμων θα ανέβουν κυρίως στα ορεινά και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25 με 26°C βαθμούς. Στα υπόλοιπα τμήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 22 με 23°C βαθμούς το μεσημέρι.
Τις βραδινές ώρες θα υποχωρήσουν στους 17 με 18°C και στα ορεινά στους 16°C βαθμούς.

Υγρασία σε αυξημένα επίπεδα : Την ημέρα από 70% και τη νύχτα έως 95%.

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους!

Πρόγνωση καιρού: Γιάννης Μανωλάς
Επιμέλεια άρθρου: Βαλεντίνα Μπάτη

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Ισχυρές Καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πρόγνωση για το Σ/Κ
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου