Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 18/19 Μαρτίου

0
2244
Ρόδος - Φώτο : Μπέτι Ξύδη
Ρόδος - Φώτο : Μπέτι Ξύδη

Χορηγός Πρόγνωση

.

Το αργότερο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Σάββατο θα επηρεάζονται από παροδικές μπόρες η ανατολική Ρόδος το Καστελλόριζο η Κάσος & η Κάρπαθος. Πολύ σύντομα το αργότερο περίπου μέχρι της 08:00 τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί σχεδόν αίθριος για το υπόλοιπο της ημέρας. Μικρή εξαιρεσούλα θα αποτελέσει το Καστελλόριζο όπου το απόγευμα και το βράδυ θα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια παροδική μπόρα.

Οι άνεμοι θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ με εξαίρεση τα νησιά στο εσωτερικό του νομού κοντά στα μικρασιάτικα παράλια όπου οι εντάσεις εκεί θα είναι σαφώς μικρότερες στα 4-5 μποφόρ περίπου.

Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν μικρή πτώση την νύχτα και μικρή άνοδο την ημέρα:
Βόρεια νησιά: απο 8.. έως 14°C
Νότια νησιά : απο 9.. έως 15°C
Ορεινά : απο 7.. έως 12°C

Υγρασία : 50-85%

Την Κυριακή αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλα τα νησιά του νόμου καθόλου το 24ωρο. Μικρή εξαίρεση θα αποτελέσει ενδεχομένως και πάλι το Καστελλόριζο όπου θα το περιτριγυρίζουν νεφώσεις και δεν αποκλείεται κάποιο πέρασμα μπόρας το μεσημέρι η το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα επιμένουν βοριάδες με την έντασή τους να φτάνει στα κεντρικότερα τμήματα του νόμου τα εφτά ενδεχομένως Ακόμα και τα 8 μποφόρ ενώ στα πιο εσωτερικά τμήματα κοντά δηλαδή στα μικρασιάτικα παραλία θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή:
Βόρεια νησιά: απο 9.. έως 14°C
Νότια νησιά : απο 10.. έως 15°C
Ορεινά : απο 8.. έως 12°C

Υγρασία : 40-75%

Καθημερινά δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε & μέσα από τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού έως το τέλος της εβδομάδας – Έρχεται Επιδείνωση Καιρού
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας/Τρίτης – 20/21 Μαρτίου