Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού έως το τέλος της εβδομάδας – Έρχεται Επιδείνωση Καιρού

0
6551

Χορηγός Πρόγνωσης

.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλα τα τμήματα του νομού με τις αραιές νεφώσεις να αρχίζουν να πυκνώνουν από το απόγευμα ενώ την νύχτα σταδιακά θα σημειώνονται σε αρκετά νησιά βροχές χωρίς να αποκλείονται και καταιγίδες μετά τα μεσάνυχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι θα στρέφονται σε νοτιοδυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή:
Βόρεια νησιά: απο 12.. έως 17°C
Νότια νησιά : απο 13.. έως 18°C
Ορεινά : απο 10.. έως 14°C

Υγρασία : 50-85%

Το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε όλα τα νησιά.

Χορηγός Πρόγνωσης

.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές κανονικής έντασης και ενδεχόμενες μπόρες που θα συνοδευτούν από κανένα αστραπόβροντο μέχρι το απόγευμα στην συνέχεια όμως και ειδικά τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να σημειώνονται και καταιγίδες.
Ποιό δυναμικά προβλέπονται τα φαινόμενα την Παρασκευή και ειδικά από το πρωί έως το μεσημέρι όπου οι καταιγίδες θα συνοδευτούν από πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις, πιθανές χαλαζοπτώσεις και υδροστρόβιλους στις θάλασσες.
Θα επηρεάζονται βεβαίως και τα δύο μεγαλύτερα νησιά του νομού η Ρόδος και η Κώς εξίσου από δυναμικά φαινόμενα ανά περιόδους.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση την Πέμπτη και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ κυρίως στο Καρπάθιο νοτιάδες, ενώ την Παρασκευή θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και ανά διαστήματα μεταβλητές φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση:
Βόρεια νησιά: απο 11.. έως 15°C
Νότια νησιά : απο 12.. έως 16°C
Ορεινά : απο 10.. έως 13°C

Υγρασία : από 60 μέχρι 90% και τις δύο ημέρες

Καθημερινά δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε & μέσα από τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 18/19 Μαρτίου