Τετραήμερη Κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα – Πρόγνωση έως την Παρ. 20 Ιανουαρίου

0
4801
Ρόδος - Φώτο Stavros Kesedakis
Ρόδος - Φώτο Stavros Kesedakis

Τετραήμερη αυτή την φορά η κακοκαιρία που θα απασχολήσει τα Δωδεκάνησα και αφορά κυρίως τους ανέμους.

Χορηγός Δελτίου

.

Αυτή την φορά θα απασχολήσουν τον νομό οι σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες που θα αρχίσουν να πνέουν από αύριο Τρίτη και θα ακουμπάνε τα 6-7 ενδεχομένως ακόμα και τα 8 μποφόρ στα κεντρικά του νομού και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Απο φαινόμενα περιμένω λίγα πράγματα με κάποια ψιχαλίσματα εδώ κι εκεί ανά διαστήματα τις επόμενες μέρες να αποτελούν μόνο την ενδυνάμωση των ανέμων και τίποτα περισσότερο.
Βεβαίως ότι πέφτει θα είναι λάσπη καθώς οι ενισχυμένοι νοτιάδες θα σκάψουν την Σαχάρα και θα την φέρουν και αυτήν στην χώρα μας.

Οπότε για να συνοψίσουμε, τις επόμενες μέρες δεν πλένουμε αυτοκίνητα, βεράντες κτλ. προσπαθούμε να ασφαλίσουμε αντικείμενα που μπορεί να πετάξουν και ετοιμάζουμε τα παυσιπονάκια μας καθώς είναι αποδεδειγμένο οτι ο συγκεκριμένος καιρός νοτίου ρεύματος επηρεάζει αρνητικά τα κόκκαλα το νευρικό σύστημα τις αλλεργίες καθώς και το γαστρεντερικό σύστημα.
Να σημειώσουμε στη Ρόδο και το Καστελλόριζο περιμένουμε ποιό χαλαρές εντάσεις ανέμων μέχρι την Πέμπτη στα 5-6 μποφόρ.
Από το απόγευμα της Πέμπτης θα ενισχύονται περαιτέρω και εκεί.

Κορύφωση των θυελλωδών ανέμων της σκόνης και της υγρασίας περιμένω το μεσημέρι η το απόγευμα της Παρασκευής όπου για να ξεθυμάνει ο καιρός θα περάσει ένα ωραιότατο δυναμικό ψυχρό μετωπάκι τον νομό που θα δώσει ισχυρές καταιγίδες μέχρι τα μεσάνυχτα σε όλα τα νησιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ευτυχώς δεν φαίνεται να απασχολεί πολύ το συγκεκριμένο πέρασμα ωστόσο στην περίπτωση που θα έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια των φαινομένων θα ενημερωθείτε έγκαιρα μέσα απο την ομάδα μας στο facebook.
Θα επηρεαστούν και η Ρόδος και η Κώς φυσικά.

Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε καλά επίπεδα λόγω των νοτιάδων:
Βόρεια : απο 14.. έως 18°C βαθμούς
Νότια νησιά : απο 15.. έως 19°C βαθμούς
Ορεινά : απο 14.. έως 20°C βαθμούς

Τέλος την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα του νομού θα έρθει να συμπληρώσει και η αυξημένη υγρασία που θα βρίσκεται 60-90% και τις τέσσερις ημέρες.

Να είσαστε καλά και μην ξεχνάτε πως καθημερινά δελτία μας μπορείτε να ακούτε & μέσα απο τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας-Τρίτης – 16/17 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 20/21/22 Ιανουαρίου