Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

0
71

Πολύ άστατος θα παραμένει ο καιρός ειδικά στα νότια τμήματα του νομού και την Πέμπτη. Ετσι φαινόμενα αναμένονται σε Κάσο και Κάρπαθο με την μορφή καταιγίδων ανα διαστήματα καθ όλο το 24ώρο.
Επίσης στην πρωτεύουσα Ρόδο δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης στα ορεινά και νότια της νήσου. Αμυδρές οι πιθανότητες να επηρεαστεί η πόλη.
Μικρή πιθανότητα να εκδηλώνονται βροχούλες μέτριας επίσης έντασης στην Αστυπάλαια ενώ το απόγευμα δεν αποκλείεται παροδική καταιγίδα.
Απο το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματούν παντού.

 


Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή και το Σαββάτο ενώ την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση!
Για την συγκεκριμένη επιδείνωση οσο αφορά την ένταση και την διάρκεια των φαινομένων καθώς και τα νησιά που θα επηρεαστούν θα εκδοθεί δελτίο την Παρασκευή το βράδυ.

Οι άνεμοι παραμένουν βοριάδες μέχρι το Σαββάτο με την ένταση τους την Πέμπτη να φτάνει τα 6-7 μποφόρ στα ανοιχτά κυρίως πελάγη ενώ στα νησιά κοντά στα Μικρασιάτικα Παράλια θα είναι λίγο ποιό εξασθενημένοι στα 4-5 ενδχομένως για λίγο το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Παρασκευή : ΒΔ.  5-6 μποφορ
Σαββάτο : ΒΔ. 4-5 μποφορ με περαιτέρω εξασθένηση απο το απόγευμα παντού.
Κυριακή : Β. 7-8 μποφόρ στο Καρπάθιο και στα υπόλοιπα τμήματα με εξαίρεση την Ρόδο την Σύμη και το Καστελλόριζο, 4-5 μποφορ ανατολικοί.

Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και με δυσκολία θα ξεπερνούν τους 12°C με 13°C βαθμούς τα μεσημέρια ενώ τα βράδια θα υποχωρούν οι ελάχιστες κάτω απο τους 10.. στα παραθαλάσια και κάτω απο τους 5.. βαθμούς στα ορεινά.
Περαιτέρω πτώση αναμένεται απο την Κυριακή την νύχτα!

Υγρασία : 55% – 85% με μικρές διαφοροποιήσεις κατά την διάρκεια του Σ/Κ|

Χρόνια Πολλά με υγεία, επιτυχίες και ευημερία για εσάς και τις οικογένειες σας.
Με εκτίμηση

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκανησα – Σε σταδιακή επιδείνωση ο καιρός λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΜε Τσουχτερό Κρύο Μας Αποχαιρετά το 2019