ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 20/2-23/2

0
147

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο στη Χώρα μας αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια από το βράδυ σε όλη τη Χώρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά τμήματα της βόρειας Χώρας.

Πιο αναλυτικά για το νομό μας:

Πέμπτη 20/02

Η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό και νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν και θα δώσουν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Οι βροχές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ, από το απόγευμα και μετά θα ενταθούν και πιθανόν τοπικά στο νομό να έχουν και έντονο χαρακτήρα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες μέσα στο νομό.

Οι άνεμοι αρχικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες, πρώτα στα βόρεια και στη συνέχεια μέχρι το βράδυ σε όλο το νομό, και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου μέγιστη ενώ η ελάχιστη το βράδυ θα πέσει στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 21/02

Οι βροχές της Πέμπτης θα συνεχιστούν και τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά με μικρότερη ένταση, ενώ από το πρωί και μετά θα επικρατήσει γενικά σπαστός καιρός με νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχοπτώσεις στα δυτικά του νομού μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια οι βροχές θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, πιθανόν τοπικά στα βόρεια τμήματα του νομού και τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα δυτικά τμήματα του νομού στα 6 με 7 μποφόρ αλλά στα κεντροανατολικά τμήματα θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου μέγιστη.

Σάββατο 22/02

Το Σάββατο θα σημειωθεί νέα υποτροπή του καιρού με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια από το βράδυ και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν σε όλο το νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ αλλά από το βράδυ και μετά θα ενισχυθούν εκ νέου στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 23/02

Τέλος την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με μικρή πιθανότητα για κάποιες πολύ ασθενείς βροχές τοπικά μέσα στο νομό. Μέχρι το μεσημέρι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από εκεί και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο. Παρατήρηση Όλες τις ημέρες και κυρίως από την Παρασκευή και μετά, τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι αρκετά έντονη λόγω των ισχυρών και παγερών βοριάδων. Επίσης κατά τη διάρκεια των φαινομένων αύριο και τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι άνεμοι ενδέχεται να παρουσιάσουν πρόσκαιρα μικρή ενίσχυση. Εάν υπάρξουν αλλαγές ως προς τα φαινόμενα, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από την ομάδα μας.

Πρόγνωση καιρού : Νίκος Πιταούλης / Μετεωρολογικά Νεα Ερμούπολης για τον Cyclone of Rhodes 

Προηγούμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ – ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ Π/Π/Σ/Κ
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ