Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Πρώτης εβδομάδας του Οκτώβρη – 2/6.10.2023

0
6008
Ρόδος 1/4/2021 - Φώτο : Giannis Mary Symiakou
Ρόδος 1/4/2021 - Φώτο : Giannis Mary Symiakou

Χορηγός Πρόγνωσης

………………………….

Η Ρόδος και οι άλλοι

Με αυτό τον τίτλο θα ξεκινήσουμε την προγνωστική μας προσέγγιση για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και αυτό καθώς η πρωτεύουσα του νομού θα βρεθεί τουλάχιστον για το πρώτο διήμερο σε έναν εντελώς δικό της μετεωρολογικό κόσμο.

Πάμε να τα δούμε

Ρόδος

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Ρόδο το πρώτο διήμερο (Δευτέρα-Τρίτη) όπου θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πυκνώνουν οι αραιές νεφώσεις που θα επικρατούν από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι να δίνουν μπόρες η ακόμα και παροδικές καταιγίδες συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά τμήματα της νήσου.

Οι άνεμοι στην Ρόδο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα στραφούν σε δυτικούς και την Παρασκευή σε βορειοδυτικούς με την πιθανότητα μάλιστα για τις καθιερωμένες μπόρες και καταιγίδες να μειώνεται εξαιτίας αυτού του γυρίσματος της φοράς των ανέμων χωρίς ωστόσο να εξανεμίζεται εντελώς.
Εντάσεις ανα ημέρα :
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη : 3-4 μποφόρ παντού με εξαίρεση το Πρασονήσι και την Κατταβιά στα 4-5 μποφόρ εκεί
Πέμπτη – Παρασκευή : Δυτικοί – Βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ

Θερμοκρασίες : από 19… μέχρι 27°C βαθμούς οι μέγιστες μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ανέβουν 1 βαθμό.

Υγρασία : 55-85% κατά μέσο όρο

Στα υπόλοιπα νησιά

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατούν κατά την διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας στα υπόλοιπα νησιά του νομού με κάποιες αραιές νεφώσεις να μην απασχολούν καθόλου.
Μικρή εξαίρεση θα αποτελεί το Καστελλόριζο για ένα διήμερο όπου δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και της Τετάρτης να βγεί κάποια παροδική μπόρα.

Άνεμοι Βορειοδυτικοί με προαναγγελια ενίσχυσης τους σε σχεδόν θυελλώδεις την Δευτέρα και την Τρίτη στα 6-7 και ενδεχομένως ακόμα και 8 μποφόρ ειδικά στην Πάτμο την Αστυπάλαια και το Καρπάθιο, και στην συνέχεια θα εξασθενήσουν λίγο στα 5-6 μποφόρ μέχρι και το τέλος της εβδομάδας παραμένοντας από Βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Θερμοκρασίες στα βορειότερα νησιά από 18… μέχρι 26°C και στα νοτιότερα απο 20 μέχρι 29°C με πιθανότητα την Πέμπτη και την Παρασκευή να ανέβουμε ακόμα και στους 30°C στο Καστελλόριζο ειδικά.

Υγρασία: 50-80% κατά μέσο όρο

Μη ξεχνάτε τέλος πως Δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε καθημερινά μέσα από τις συχνότητες του Real Voice στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Καλή Εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023


Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση για το Π/Σ/Κ – 29/30 Σεπτ. & 1 Οκτ
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ 7/8 Οκτωβρίου