Καύσωνας Κλέων: Οι θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμική κάμερα – Μέχρι και 84 βαθμούς στην οροφή αυτοκινήτου

0
927

Η επέλαση του καύσωνα Κλέωνα στην Ελλάδα έχει φέρει υψηλές θερμοκρασίες στα περισσότερα μέρη της χώρας και είναι αξιοσημείωτο πόσο ανεβαίνει ο υδράργυρος στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα, καθώς είναι εκτεθειμμένα στον καυτό ήλιο.

Θερμική κάμερα «έπιασε» απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες στην άσφαλτο και στα αυτοκίνητα, υπενθυμίζοντας ότι ο καύσωνας μπορεί να γίνει και αρκετά επικίνδυνες, αφού οι επιφάνειες αυτές οριακά… βράζουν. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανέβηκαν από το EnternityGR στο Facebook, η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 50, ακόμα και τους 80 βαθμούς Κελσίου!

Το αμάξι που έχει «πιάσει» η θερμική κάμερα ξεχωρίζει και φαίνεται σαν να φλέγεται. Αν αναλογιστεί κανείς, ότι η θερμοκρασία φαίνεται να έχει φτάσει τους 84 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του και στους 70,1 βαθμούς στα πλαϊνά, τότε σίγουρα μέσα θα είναι σαν… φούρνος.

Στις άλλες φωτογραφίες, η θερμοκρασία άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς Κελσίου ενώ μέχρι και τα κάγκελα ενός μπαλκονιού έχουν φτάσει τους 26,2 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθροΘερμοπληξία: Συμπτώματα, κίνδυνοι, πρόληψη και αντιμετώπιση (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Εβδομάδας 17/21 Ιουλίου