Ρόδος-Δωδεκάνησα – Εκτίμηση Καιρού πρώτης εβδομάδας 2024

0
5461
Φώτο - John-Maria Antonaki
Φώτο - John-Maria Antonaki

Χορηγός Δελτίου

Με πολύ άστατο καιρό έκανε ποδαρικό το 2024 στην περιοχή μας την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και σε αυτό το μοτίβο φαίνεται πως θα συνεχιστεί μεχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.
Νεφώσεις θα επικρατούν σχεδόν καθημερινά στον Δωδεκανησιακό ουρανό μέχρι τέλος της εβδομάδας χωρίς βεβαίως να απουσιάζουν και τα ανοίγματα ειδικά κατά την διάρκεια της ημέρας.
Αρκετά αυξημένη θα είναι η πιθανότητα να σημειώνονται μπόρες ανά διαστήματα ειδικά στα εσωτερικά τμήματα του νομού και συγκεκριμένα στα νησιά πλησίον των Μικρασιάτικων Παράλιων.
Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται πουθενά δυναμικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις καθημερινά με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ ενώ την Πέμπτη θα ενισχυθούν και θα ακουμπήσουν τα 6-7 μποφόρ πρόσκαιρα με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβάλλονται ιδιαίτερα :
Βόρεια νησιά : από 13.. έως 19°C
Νότια νησιά : από 14.. έως 20°C
Ορεινά : από 11.. έως 18°C

Υγρασία : 60-90%

Τέλος να σημειώσουμε πως θα είναι εξαιρετικά πιθανό ώστε να σημειώνονται τοπικές ομίχλες κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετά νησιά.

Καλή Χρονιά με υγεία

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2024


Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού έως το τέλος του έτους και το ξεκίνημα του νέου
Επόμενο άρθροΧάος στη βόρεια Ευρώπη από τα χιόνια  – Εγκλωβισμένοι οδηγοί, ρεκόρ ψύχους στη Φινλανδία με -43,6 βαθμούς Κελσίου