Εκτίμηση καιρού για το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη

0
70


Γράφει ο Γιάννης Μανωλάς

Ο φετινός χειμώνας, κυλάει πολύ ήρεμα (στα πεδινά της Γερμανίας δεν έχει καταγραφεί ούτε μια μέρα χιονόπτωσης) αλλα και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαικής Ηπείρου ωστόσο φαίνεται πως το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη ο χειμώνας θα έρθει δυναμικά.Το ποιο γνωστό ρητό/παροιμία που συνοδεύει τον Φλεβάρη, που λέει πως θα μυρίσει καλοκαίρι, μα αν τύχει και θυμώσει μες τα χιόνια θα μας χώσει”, φαίνεται πως οδεύει για επαλήθευση για την κεντρική την δυτική και ανατολική Ευρώπη καθώς και τα Βαλκάνια.
Για την χώρα μας δεν γίνετε ακόμα ξεκάθαρο αν θα καταφέρει να φτάσει με τέτοια δυναμική η ψυχρή αέρια μάζα όμως το σίγουρο είναι πως ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινούς όγκους της βόρειας κυρίως χώρας. 
Το ενδιαφέρον για την χώρα μας φαίνεται να ξεκινάει στα μέσα της πρώτης εβδομάδας του νέου μήνα (περίπου απο τις 5″ Φεβρουαρίου).
Στα τρεξίματα των παγκόσμιων μοντέλων προσομοίωσης καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία και η ομάδα του Cyclone of Rhodes θα σας τα μεταφέρει καθημερινά.


Επιμέλεια κειμένου : Βαλεντίνα Μπάτη

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού Τετάρτης 29 Ιανουαριου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για τις δύο τελευταίες μέρες του Γενάρη