Ρόδος-Δωδεκάνησα – Ο Καιρός το Δεκαπενταύγουστο & η τάση έως το τέλος του μήνα

0
1765
Kolympia of Rhodes - Photo credit : Statis Christos
Kolympia of Rhodes - Photo credit : Statis Christos

Χορηγός Πρόγνωσης Δεκαπενταύγουστου

……

Ευχάριστες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο 12/13 Αυγούστου σε όλα τα νησιά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ

Οι Θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή :
Βόρεια νησιά : απο 23.. έως 30°C
Νότια νησιά : απο 24.. έως 31°C
Λίνδος : από 25.. έως 34°C

Υγρασία : 40-60%

Στα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Δευτέρα 14 Αυγούστου προβλέπεται άνοδος του υδράργυρου ενώ το μελτέμι θα επιμένει με την ένταση του να φτάνει τα 5-6 και ενδεχομένως στο Καρπάθιο τα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο :
Βόρεια νησιά : απο 24.. έως 31°C
Νότια νησιά : απο 25.. έως 33°C
Λίνδος : από 27.. έως 36°C

Υγρασία : 40-55%

Την ημέρα της μεγάλης γιορτής της ορθοδοξίας μας την Τρίτη 15η Αυγούστου, ο καιρός προβλέπεται παντού εξαιρετικός με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν πτώση καθώς δεν προβλέπεται να ξεπερνάνε τους 30°C με 32°C βαθμούς ενώ την νύχτα τους 22.. με 25.. βαθμούς οι ελάχιστες.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 και στο στενό της Κάσου και το Καρπάθιο τα 7 μποφόρ.

Υγρασία : 35-50%

Όσον αφορά την συνέχεια του μήνα δηλαδή από την Τετάρτη 16 Αυγούστου μέχρι την Τρίτη 22 Αυγούστου δεν προβλέπεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή με τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα να παραμένουν σταθερές και να προσφέρουν στους επισκέπτες αλλα και στους κατοίκους των νησιών μας ξεκάθαρα καλοκαιρινές στιγμές ενώ και ο υδράργυρος δεν θα μεταβάλεται ιδιαιτέρως αφού θα αυξομειώνεται κατά 2 με 3 βαθμούς (μεταξύ 32°C & 35°C βαθμούς).
Όσον αφορά τους ανέμους το μελτέμι θα παραμείνει ο κυρίαρχος του νομού με τις εντάσεις να μεταβάλονται κατά 1 με 2 μποφόρ με έναν μέσο όρο τα 4-5 μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας. Τα βράδια θα εξασθενούν.
Από την Τετάρτη 23 Αυγούστου μέχρι και το τέλος σχεδόν του μήνα υπάρχει πιθανότητα η θερμοκρασίες να ανέβουν περαιτέρω και να πλησιάσουν ξανά τα όρια καύσωνα. Βεβαίως δεν υφίσταται πρόγνωση για τα όλα τα παραπάνω καθώς πέρα των 3 ημερών παρακολουθούμε μόνο την τάση του καιρού άρα ως εκ τούτου θα ενημερωθείτε για τυχόν ξαφνικές μεταβολές έγκαιρα είτε με έκτακτο δελτίο καιρού από το σάιτ μας είτε από το ραδιόφωνο του Real Voice.

Αγαπητοί φίλοι σας ενημερώνουμε πως μέχρι σχεδόν το τέλος του μήνα η αρθρογραφία στο σάιτ σταματάει μετά από σχεδόν 2 συνεχόμενα έτη ώστε να πάρουμε επιτέλους μια μικρή ανάσα και να επανέλθουμε ανανεωμένοι.
Τα δελτία καιρού ωστόσο δεν σταματούν στον Real Voice καθώς θα συνεχίσω να σας ενημερώνω καθημερινά για τις καιρικές συνθήκες μέσα από τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Να περάσετε όμορφα και να προσέχετε τους εαυτούς σας
Καλή Παναγιά και καλό υπόλοιπο Αυγούστου

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος – Δωδεκάνησα – Πρόγωση Καιρού Εβδομάδας 7/11 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 18/19/20 Αυγούστου