Ρόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού για Π/Σ/Κ 22-23-24 Νοεμβρίου

0
133

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε όλα τα νησιά τ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε όλα τα νησιά του νομού.

Πιο συγκεκριμένα :

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπου θα επηρεαστούν πρώτα τα δυτικά τμήματα του νομού και αργότερα και τα ανατολικά. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής κυρίως σε Ρόδο, Κω, και Καστελόριζο ενδυναμώνονται περαιτέρω τα φαινόμενα. Χρειάζεται προσοχή. Σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσει η Παρασκευή μέχρι το απόγευμα με ξαφνικές μπόρες σύντομης διάρκειας κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και έπειτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση, χωρίς ωστόσο να υποχωρούν οι νεφώσεις σε όλα τα νησιά του νομού.

Οι άνεμοι από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως και τις πρωινές ώρες θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5 μποφόρ κυρίως κατά την διάρκεια των φαινομένων. Αργότερα αναμένεται εξασθένηση των ανέμων στα 2-3 μποφόρ.

Θερμοκρασία

Βόρεια : ..18-21°C

Νότια : ..19-22°C

Ορεινά : ..15-18°C

Υγρασία : 65-95%

Σαββατοκύριακο:

Παραμένει η αστάθεια του καιρού και το Σαββατοκύριακο, όπου δεν αποκλείεται κυρίως στη Ρόδο να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες με πιθανότητα να επηρεαστούν και τα γειτονικά νησιά (Η Χάλκη, η Σύμη, και η Τήλος). Δεν αναμένονται φαινόμενα στην Αστυπάλαια, στην Πάτμο, στη Λέρο, στην Κάσο, και στην Κάρπαθο. Το Καστελόριζο επίσης αναμένεται να επηρεαστεί από κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-3 μποφόρ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ κυρίως στη θάλασσα Ρόδου και Καστελόριζου.

Θερμοκρασία Σαββάτου :

Βόρεια : ..16-20°C

Νότια : ..17-21°C

Ορεινά : ..15-18°C

Υγρασία Σαββατοκύριακου : 60-90%

Παρατηρήσεις-Σημειώσεις:

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Δευτέρα 25/11. Αναλυτικότερα όμως θα δείτε στη νέα μας πρόγνωση που θα αναρτηθεί την Κυριακή 24/11.

Πρόγνωση καιρού : Γιάννης Μανωλάς

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη και Πέμπτη 20/21 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΡΟΔΟ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ