Ρόδος-Δωδεκάνησα- Πρόγνωση καιρού 31/10 & 1/11

0
53

.

<

.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα νησιά του νομού.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα βορειοδυτικα τμήματα του νομού οπως η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Λέρος, η Κάλυμνος, αργότερα πρός τα μεσάνυχτα η Νίσυρος, και η Τήλος, ενώ προς το ξημέρωμα της 1ης Νοεμβρίου θα επηρεάζονται σταδιακά η Σύμη, η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος, και η Κάσος. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάζουν και το Καστελλόριζο.

Τι αναμένεται ;

Αρχικά θα σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού οι οποίες όσο θα οδεύουμε προς τις νυχτερινές ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα δυναμώνουν, ενώ θα αρχίζουν να συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις χωρίς να αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις σε κάποια νησιά και στην Ρόδο.
Από το ξημέρωμα της 1ης Νοεμβρίου τα φαινόμενα θα ενταθούν περαιτέρω, και θα επηρεάζουν όλα τα τμήματα του νομού. Σε αυτό το μοτίβο θα κυλάει ο καιρός μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, όπου στην συνέχεια θα παρουσιάσει βελτίωση χωρίς παρόλα αυτά να υποχωρούν εντελώς οι πιθανότητες να σημειώνονται κάποιες μπόρες μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι της Πέμπτης θα πνέουν Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί με μικρή ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ, και θα παραμείνουν έτσι κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού ενώ στα βορειότερα θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς ανα διαστήματα μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.
Στην συνέχεια θα στραφούν σε βοριάδες σε όλα τα τμήματα και τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Πέμπτη κυρίως από τις βραδινές ώρες. Το μεσημέρι δεν θα ξεπερνάει τους 24-25°C σε όλα τα τμήματα ενώ και στην Ανατολική Ρόδο δεν αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 26°C. Τις βραδινές ώρες ο υδράργυρος θα πέσει στους 18-19°C , ενώ την Παρασκευή θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπερνάει τους 22-23°C το μεσημέρι σε όλα τα τμήματα, όπως επίσης και στην Ανατολική Ρόδο. Στα ορεινά τις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20°C. Τις νυχτερινές ώρες θα υπάρχει αρκετή ψύχρα με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 16-17°C ,και έως 15°C στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Υγρασία Πέμπτης : 60-90%
Υγρασία Παρασκευής : 65-95%

Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση καιρού : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα – Επιδείνωση Καιρού – Ισχύει για 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου (Video)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Σ/Κ 2/3 Νοεμβρίου