Ρόδος-Δωδεκάνησα – Έρχεται η κακοκαιρία “Αρετούσα” – Εκτίμηση επόμενων ημερών

0
111

Ονομασία κακοκαιρίας “Αρετούσα” 
Η ονομασία δόθηκε απο την μετεωρολογική ομάδα “Μετεωκρήτες” και θα την τιμήσουμε καθώς η συγκεκριμένη μεταβολή θα απασχολήσει κυρίως την Κρήτη τα Δωδεκάνησα αλλα και τις Κυκλάδες.

Πάμε να τα δούμε :

Διάρκεια Κακοκαιρίας 4 με 5 ημέρες – απο την Τρίτη 14 έως σχεδόν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Δυναμικότητα φαινομένων και νησιά που θα επηρεαστούν :

– Αναμένονται βροχές μέτριας εως κανονικής έντασης και ανα διαστήματα καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρική δραστηριότητα ενώ δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και θεάσεις υδροστρόβιλων στις θάλασσες. Άνεμοι σχεδόν θυελλώδεις έως την Πέμπτη το πρωί. Θερμοκρασίες αμετάβλητες.

Ποιο συγκεκριμένα:

Ρόδος : πιθανότητες ανω του 95% να επηρεάσει την πρωτεύουσα του νομού η “Αρετούσα” απο την Τρίτη το βράδυ επιδείνωση με διάρκεια καθ όλη την εβδομάδα (με ανα διαστήματα παύσεις βεβαίως) και θα φτάσει έως και το Σαββάτο το βράδυ χωρίς να αποκλείεται να διαρκέσει και λίγο παραπάνω τελειώνοντας οριστικά το μεσημέρι της Κυριακής. 
Κώς : 90% για βροχές μέτριας έντασης αλλα και καταιγίδες ανα διαστήματα συνοδεία ηλεκτρικών.
Κάσος – Κάρπαθος : Τον κύριο όγκο των φαινομένων της “Αρετούσας” θα δεχτούν τα δύο νησιά. Αναμένονται πλούσιες βροχοπτώσεις που θα συνοδεύονται ανα διαστήματα απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις.Πιθανότατα εως την Κυριακή να ξεπεράσουν τα 100χιλιοστά τα δύο νησιά. Δείξτε προσοχή στα ορεινά κυρίως της Καρπάθου , ορατός ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρικών φαινομένων.
Αστυπάλαια-Πάτμος-Λέρος-Λείψοι-Κάλυμνος : Απο την Τετάρτη το πρώι θα αρχίσουν να επηρεάζονται τα παραπάνω νησιά ξεκινώντας ουσιαστικά η κακοκαιρία απο τότε και θα διαρκεί καθ όλη την εβδομάδα.
Νίσυρος-Τήλος-Χάλκη-Σύμη : Βροχές κανονικής έντασης και ανα διαστήματα καταιγίδες έως την Κυριακή. 
Καστελλόριζο : Θα ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη…. καλές συνθήκες και ανα διαστήματα νεφώσεις ενώ προβλέπεται και άνοδος της θερμοκρασίας εως τους 18°C βαθμούς τα μεσημέρια. Απο την Πέμπτη και μετά θα επηρεάζεται ανα διαστήματα απο μπόρες. Οχι κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες-νοτιοανατολικοί έως την Παρασκευή με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 μποφόρ ειδικά στα ανοιχτά πελάγη.Την Πέμπτη απο το βράδυ και ειδικά την Παρασκευή που θα στρέφονται σε Βορειοανατολικούς θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ ενώ το Σαββατοκύριακο θα πνέουν απο δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ πουθενά.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με μικρές διακυμάνσεις :
Απο 10.. έως 16°C βαθμούς στα βόρεια τμήματα και απο 11.. έως 17°C στα νοτιότερα. Στα ορεινά απο 8.. έως 14°C βαθμούς έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.
Το Σ/Κ θα σημειώσουν μικρή πτώση.

Η υγρασία τσιμπημένη έως την Παρασκευή 65% – 93% , σε πτώση το Σαββατοκύριακο 55% – 88%

Σημειώσεις – Παρατηρήσεις
Θα ενημερώνεστε καθημερινά για την εξέλιξη της “Αρετούσας” μέσα απο την ομάδα μας στο φέισμπουκ

Καλη Εβδομάδα

Με εκτίμηση: Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

 

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ / 11/12 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροPrivacy Policy