Τυφώνας Maysak: Βυθίστηκε πλοίο που μετέφερε 43 ναύτες και χιλιάδες ζώα στη θάλασσα της Ιαπωνίας

0
809

Ανοικτά της Ιαπωνίας βυθίστηκε ένα φορτηγό πλοίο με 43 μέλη πληρώματος και φορτίο σχεδόν 6.000 ζώων λόγω της κακοκαιρίας από τον τυφώνα Μαϊσάκ, όπως είπε ένας επιζών.

Πρόκειται για έναν Φιλιππινέζο, που εντόπισε αργά το βράδυ ιαπωνικό αεροσκάφος να φορά σωσίβια, προσπαθώντας να κρατηθεί στην επιφάνεια και στη συνέχεια τον διέσωσε σκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Ο άνδρας είπε ότι το φορτηγό πλοίο πήρε κλίση προτού βυθιστεί, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που έχει στήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου και επιζώντων.

Το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει 43 άτομα πλήρωμα και μεταφέρει χιλιάδες ζώα φορτίο. Το πλήρωμα αποτελείται από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και τουλάχιστον έναν Αυστραλό. Το παναμέζικης προέλευσης cargo ship εξέπεμψε σήμα κινδύνου από τη Νότια Σινική Θάλασσα, δυτικά του νησιού Amami Oshima, στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Το Gulf Livestock 1 ξεκίνησε το ταξίδι του από το Napier της Νέας Ζηλανδίας, με προορισμό την Κίνα.
Ο τυφώνας Maysak συνοδεύεται από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους και τεράστια κύματα, ενώ αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έκαναν λόγο για τον εντοπισμό από την ιαπωνική ακτοφυλακή ενός ατόμου που φορούσε σωσίβιο γιλέκο και ενός αντικειμένου που έμοιαζε με σωσίβια λέμβο.

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφία για τον καιρό έγινε retweet 43.000 φορές επειδή έμοιαζε να απεικονίζει γεννητικό όργανο (pic)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Προειδοποίηση Ισχυρών Ανέμων