Ρόδος-Δωδεκανησα – Ερχεται η κακοκαιρία Genesis – Χαλάει ο καιρός μέσα στο καλοκαίρι

0
7952
Παραλία Κρεμαστής - Φώτο Petros Cheimonettos
Παραλία Κρεμαστής - Φώτο Petros Cheimonettos

Δεν θα αποφύγουν τα Δωδεκάνησα την κακοκαιρία Genesis!

Ποιο αναλυτικά, βροχές περιμένουμε να σημειώνονται από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και κυρίως το ξημέρωμα του Σαββάτου όπου θα ενταθούν προς το μεσημέρι του και θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην Ρόδο την Σύμη καθώς και την Κω αργότερα προς το απόγευμα θα επηρεαστεί και το Καστελόριζο.

Τα υπόλοιπα νησιά θα επηρεάζεται από βροχές μέτριας έντασης που σύντομα θα σταματούν δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Λάβετε υπόψιν ότι η περίοδος που διανύουμε έχει εξαιρετικά δύσκολη προγνωσιμοτητα Καθώς βαρομετρικά χαμηλά αυτής της υφής εντοπίζονται μόνο το φθινόπωρο ενδεχομένως και την άνοιξη. Οπότε παρόλο που έχουν μελετηθεί όλα τα δεδομένα γύρω από αυτή την σπάνια μεταβολή για την εποχή που διανύουμε δεν αποκλείονται και αποκλίσεις.

Όσο αφορά την πρωτεύουσα του Νομού τη Ρόδο βροχές όπως είπαμε και νωρίτερα αλλά και καταιγίδες αναμένεται ειδικά από τα κεντρικά τα δυτικά τμήματα τα κεντρικά τα ανατολικά την ιξιά κυρίως στην Ιξια και την πόλη να επηρεάζουν μέχρι και τις απογευματινές ώρες γύρω στις 18:00 το αργότερο στην συνέχεια ο καιρός τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιώνεται. Παρόλο που δεν αναφέρθηκαν τα υπόλοιπα νησιά πώς με την ονομασία τους να διευκρινίσουμε πως η Τήλος και η Νίσυρος καθώς και η Αστυπάλαια δεν αποκλείεται να έχουν κάποια σύντομα περάσματα μπόρας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

Περάσματα περιμένω και στην Πάτμο και στους λειψούς και στην Λέρο αλλά και στην Κάλυμνο χωρίς ωστόσο να έχουν ένταση η διάρκεια. η Κάσος και η Κάρπαθος φαίνεται ότι θα έχουν τα λιγότερα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρόλα αυτά τα μεσάνυχτα και ειδικά το ξημέρωμα προς την Κυριακή φαίνεται πως θα επηρεαστούν από καταιγίδες ωστόσο την Κυριακή από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Έτσι για να πάμε και στην πρόγνωση της Κυριακής άστατος προβλέπεται θα συνεχίσει να είναι ο καιρός παρόλα αυτά πολύ λιγότερες θα είναι οι βροχές οι οποίες θα περιοριστούν σε ορεινούς κυρίως όγκους μόνο το πρωί. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πάμε να δούμε τους ανέμους για το Π/Σ/Κ.

Εξασθενούν οι άνεμοι την Παρασκευή και δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 2-3 το πολύ μποφόρ ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στρέφονται σταδιακά σε νοτιάδες.

Το Σάββατο όπου περιμένουμε να ενισχυθούν μόνο στη θάλασσα Ρόδου στα 5-6 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ. Το απόγευμα θα εξασθενούν.

Την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχύονται σταδιακά από το πρωί στα 4-5 μποφόρ ωστόσο από το μεσημέρι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν περαιτέρω φτανωντας τα 6-7 μποφόρ μέχρι και τη νύχτα.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση την Παρασκευή και θα κυμαίνονται στα βορειότερα νησιά από 19 μέχρι 26 βαθμούς στα νοτιότερα από 20 μέχρι 27 στη λίνδο της Ρόδου από 21 μέχρι 27 βαθμούς

Το Σάββατο θα σημειώσουν νέα μικρή πτώση και θα κυμαίνονται στα βορειότερα νησιά από 18 μέχρι 25 βαθμούς στα νοτιότερα από 15 μέχρι 26 στη λίνδο της Ρόδου από 21 μέχρι 25 βαθμούς

Την Κυριακή δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή.

Να δούμε τέλος και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν την Δευτέρα του Αγίου πνεύματος όπου σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός με κάποιες νεφώσεις σε ορεινούς όγκους δεν θα έχουν πιθανότητες να πυκνώσουν με μικρή εξαίρεση ενδεχομένως τα ορεινά της Ρόδου όπου δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να βγει κάποια μπόρα μικρής διάρκειας μόνο κατά τις μεσημβρινές ώρες. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι θα επιμένουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την έντασή τους να φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ κυρίως στο Καρπάθιο. 1 με 2 μποφόρ ποιο εξασθενημένοι αναμένονται κοντά στα μικρασιάτικα παραλία.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο και θα πλησιάσουν τους 29 με 30 βαθμούς κελσίου.

Εάν κριθεί αναγκαίο θα ενημερωθείτε άμεσα από τις συχνότητες του σταθμού μας καθώς και από τις σελίδες μας στα social media είτε από την ομάδα του Κυκλώνα Ρόδου είτε από την σελίδα του real voice 99,5 στην οποία μπορείτε να βλέπετε βεβαίως εκτός από τις προγνώσεις μας και πλούσια ειδησεογραφία.

Να είσαστε καλά καλό τριήμερο

Γιαννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Πέμπτη 5 Μαίου
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ