Ρόδος-Δωδεκάνησα – Στην τελική ευθεία για την ψυχρή εισβολή, δείτε που θα χιονίσει

0
17638
Αττάβυρος - Φώτο Stavros Kesedakis
Αττάβυρος - Φώτο Stavros Kesedakis

Χορηγός πρόγνωσης Themis Rent A Car

Σαββάτο 16 Ιανουαρίου

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σταδιακά απο τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες σε όλα τα νησιά του νομού και θα χρειαστεί προσοχή καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια ενώ θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις. Υδροστρόβιλοι στις θάλασσες έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να θεαθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ όμως στην συνέχεια και με την έλευση του ψυχρού μετώπου θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ.
Απο το βράδυ θα εξασθενούν.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώνουν ραγδαία περαιτέρω πτώση απο την νύχτα :
Βόρεια νησιά : απο 8.. έως 14°C
Νότια νησιά : απο 9.. έως 15°C
Ορεινά : απο 6.. έως 12°C

Υγρασία : 55 – 85%

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Η μέρα θα ξημερώσει με κρύο, πολύ ισχυρούς ανέμους και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν ανα διαστήματα μέσα στην μέρα και θα δίνουν χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές και ασθενούς έντασης ψιχάλες στα παραθαλάσσια ενώ στα ορεινά θα σημειώνονται χιονοπτώσεις.
Μιλάμε για τα ορεινά της Ρόδου της Καρπάθου της Κώ και της Καλύμνου ενώ δεν αποκλείεται να βλέπουν νιφάδες και σε Αστυπάλαια , Πάτμο και Λέρο ανα διαστήματα απο το απόγευμα και μετά.
Συγκεκριμένα στην Ρόδο θα χιονιστούν όλοι οι ορεινοί όγκοι ικανοποιητικά απο τα 700μ Αττάβυρος – Προφήτης Ηλίας – Ακραμύτης ενώ τα χωριά που έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βλέπουν χιονόπτωση ειναι ο Άγιος Ισίδωρος, ο Έμπωνας καθώς και τα Σιάννα. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενως την νύχτα τα υψόμετρα να κατέβουν ακόμα περισσότερο και να βλέπουν καθαρές νιφάδες ανα περιόδους σε Απόλλωνα , Πλατάνια , Ελεούσα , Αρχίπολη και πέριξ. Τα παραθαλάσσια δεν έχουν πιθανότητες να δούν χιόνι με την μοναδική ίσως ευκαιρία να βρίσκεται σε κάποιες αερομεταφερούμενες νιφάδες αργά την νύχτα λόγω των ισχυρών ανέμων. Το κοντινότερο σημείο απο την πόλη της Ρόδου ώστε να δεί έστω για λίγο χιόνι θα είναι ο ορεινός όγκος των Πεταλούδων και η Ψίνθος. Κάτι άλλο πάρα πολύ δύσκολα.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε βοριάδες απο το ξημέρωμα και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ κάνοντας έτσι την αίσθηση του κρύου ακόμα μεγαλύτερη.

Θερμοκρασίες σε ελεύθερη πτώση :
Βόρεια νησιά : απο 4.. έως 7°C
Νότια νησιά : απο 5.. έως 8°C
Ορεινά : απο -1.. έως 5°C

Υγρασία : 45 – 75%

Σημειώσεις-Παρατηρήσεις
Θα συνεχίζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας ενώ οι άνεμοι θα επιμένουν βοριάδες.
Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στην πρόγνωση της Κυριακής.

Η πρόγνωση μας και ηχητικά απο τον συνεργάτη Δρόσο Σκότη

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ