Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Μεταβολής Καιρού για το Π/Σ/Κ – 14/15/16 Οκτωβρίου

0
6302

Χορηγός Πρόγνωσης

Μέρα μεταβολής καιρού θα είναι η Παρασκευή καθώς νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώνουν μέσα στην μέρα και απο το απόγευμα και μετά οι πιθανότητες ώστε να σημειώνονται τοπικές βροχές ασθενούς έντασης στην Αστυπάλαια την Κάσο και την Κάρπαθο θα είναι πολύ μεγάλη.
Απο τα μεσάνυχτα και μετά θα αυξηθούν οι πιθανότητες να σημειωθούν μπόρες η ακόμα και σύντομες καταιγίδες στην Τήλο την Χάλκη την Ρόδο την Σύμη και το Καστελλόριζο. Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν μόνο νεφώσεις καθ όλο το 24ώρο.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 2-3 μποφόρ και θα στρέφονται σε ανατολικούς και αργότερα το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση:
Βορειότερα νησιά : απο 18.. έως 23°C βαθμούς
Νοτιότερα νησιά : απο 20.. έως 25°C βαθμούς
Πόλη Ρόδου : απο 19.. έως 23°C βαθμούς
Πόλη Κώ : απο 19.. έως 23°C βαθμούς
Λίνδος : απο 20.. έως 25°C βαθμούς
Έμπωνας : απο 17.. έως 22°C βαθμούς

Υγρασία : 55-90%

Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα και συγκεκριμένα στην Κάσο την Κάρπαθο την Ρόδο το Καστελλόριζο και ενδεχομένως την Σύμη την Τήλο και την Χάλκη. Τα φαινόμενα θα εξελίζονται απο τις πρωινές ώρες μόνο στα θαλάσσια τμήματα ανάμεσα στην Κρήτη και το Καρπάθιο καθώς και ανάμεσα στην Ρόδο και το Καστελλόριζο.
Φαίνεται πως θα παρουσιάζουν εμμονή ευρισκόμενα κολλημένα κατά την διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου στις θαλάσσιες περιοχές που προαναφέραμε και ανα διαστήματα θα κινούνται πρός την ανατολική Ρόδο την Κάσο την Κάρπαθο και το Καστελλόριζο και θα δίνει καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις πιθανές χαλαζοπτώσεις πιθανούς υδροστρόβιλους στις θάλασσες και αρκετά μεγάλα ύψη βροχής. Την νύχτα θα χρειαστεί προσοχή και στα τέσσερα νησιά καθώς δεν αποκλείεται να ενταθούν περαιτέρω οι καταιγίδες!
Στα υπόλοιπα νησιά δεν αναμένονται φαινόμενα με μικρή εξαίρεση όπως είπαμε και στην αρχή για την Σύμη την Χάλκη και την Τήλο όπου δεν θα αποκλείσουμε να επηρεαστούν απο κάποιες πολύ τοπικού χαρακτήρα ασθενούς έντασης βροχούλες. Τίποτα το αξιόλογο.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί ήδη απο το ξημέρωμα σε νοτιάδες-νοτιοανατολικούς παντού και θα παρουσιάζουν ενίσχυση ακουμπώντας τα 6-7 μποφόρ ανά διαστήματα.

Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν νέα πτώση :
Βορειότερα νησιά : απο 18.. έως 22°C βαθμούς
Νοτιότερα νησιά : απο 20.. έως 24°C βαθμούς
Πόλη Ρόδου : απο 19.. έως 22°C βαθμούς
Πόλη Κώ : απο 19.. έως 22°C βαθμούς
Λίνδος : απο 20.. έως 24°C βαθμούς
Έμπωνας : απο 16.. έως 20°C βαθμούς

Υγρασία : 65-95%

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου τα καταιγιδοφόρα νέφη θα παραμένουν κολλημένα στα ίδια σημεία δηλαδή ανατολικά της Ρόδου και του Καρπαθίου πελάγους και δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν ανα διαστήματα με καταιγίδες τα ίδια νησιά που επηρεαζόντουσαν και το Σαββάτο, (Ρόδος, Καστελλόριζο, Κάσος και Κάρπαθος).

Όσον αφορά τους ανέμους ο νομός θα χωριστεί στα δύο και εδώ.
Συγκεκριμένα οι άνεμοι θα στρέφονται απο το πρωί σε βοριάδες και αναμένεται να ακουμπήσουν μέχρι το απόγευμα τα 6-7 μποφόρ μέχρι το ύψος της Κώ.
Από την Κώ και νοτιότερα όμως θα επιμένουν νοτιάδες (Θάλασσες Ρόδου-Καστελλορίζου & Καρπάθιο) και θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, όχι συνεχώς.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα:
Βορειότερα νησιά : απο 18.. έως 23°C βαθμούς
Νοτιότερα νησιά : απο 20.. έως 23°C βαθμούς
Πόλη Ρόδου : απο 19.. έως 22°C βαθμούς
Πόλη Κώ : απο 18.. έως 23°C βαθμούς
Λίνδος : απο 19.. έως 23°C βαθμούς
Έμπωνας : απο 17.. έως 21°C βαθμούς

Υγρασία :
Βόρεια – 50-85%
Νότια – 62-92%

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως περιμένουμε να επηρεαστούν και άλλα τμήματα της Ρόδου καθώς και η πόλη της πρωτεύουσας και το Σάββατο αλλα και την Κυριακή.
Χαλαρά θα περνάει την μέρα της η Κώς χωρίς φαινόμενα με αυξημένη υγρασία και γενικότερα βαρύ καιρό καθώς το χαμηλό που θα βρίσκεται εγκλωβισμένο νοτιότερα θα επηρεάζει αρνητικά την διάθεση των κατοίκων. Την Κυριακή με το βοριαδάκι απο το μεσημέρι το σκηνικό θα αλλάζει.

Καθημερινές προγνώσεις μας ακούτε στον Real Voice 99.5 ενώ για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα ενημερώνεστε και μέσα απο την ομάδα μας στο facebook.

Καλό Π/Σ/Κ

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης-Πέμπτης – 12/13 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας-Τρίτης 17/18 Οκτωβρίου