Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας-Τρίτης 19/20 Σεπτεμβρίου

0
3055
Ρόδος - Φώτο by Statis Christos
Ρόδος - Φώτο by Statis Christos

Χορηγός Πρόγνωσης

Σε μεταβατικό στάδιο θα περάσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες οι οποίες πέρασαν ήδη τα σύνορα της χώρας το πρωί της Κυριακής και κατευθύνονται στα νοτιότερα τμήματα της αργά αλλά σταθερά ρίχνουν την θερμοκρασία σταδιακά παντού σε φθινοπωρινές πιά τιμές.
Καθώς λοιπόν ξεκίνησε το ταξίδι του φθινοπώρου απο βορρά πρός νότο η πιθανή αναμενόμενη άφιξη των ψυχρότερων αερίων μαζών στα Δωδεκάνησα θα είναι η Τετάρτη και ειδικά η Πέμπτη όπου ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σε επίπεδα όπου ενα φουτεράκι τις βραδινές ώρες θα είναι απαραίτητο.
Για αύριο Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νέφη ομίχλης δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως στην Ρόδο νωρίς το πρωί χωρίς να αποκλείεται να επηρεαστούν και άλλα νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Βορειότερα νησιά απο 22.. έως 27°C
Νοτιότερα απο 23.. έως 28°C
Πόλη Ρόδου απο 22.. έως 28°C
Πόλη Κώ απο 22.. έως 27°C
Λίνδος 24.. έως 32°C βαθμούς κελσίου
Επαναφέρουμε την πρόγνωση θερμοκρασιών για τα ορεινά στο εξής κάνοντας αναφορά πάντα στον ορεινό Έμπωνα της Ρόδου όπου βρίσκεται και ο μοναδικός μετεωρολογικός σταθμός σε υψόμετρο 450μ στον νομό.
Έμπωνας : απο 19.. έως 26°C βαθμούς κελσίου

Οι αναμενόμενες θερμοκρασίες την Παρασκευή το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νομού Ρόδο


Να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά και στον καιρό της Τρίτης όπου δεν αλλάζει κάτι με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες να μένουν αμετάβλητες ενώ οι αραιές νεφώσεις ενδέχεται να είναι λίγο περισσότερες σε διάφορα νησιά συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και της Κώ.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 16/17/18 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης-Πέμπτης 21/22 Σεπτεμβρίου