Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 19/20 Σεπτ.

0
4859

Ενα 48ώρο ακόμα υπομονή πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι τις Δυτικής χώρας της Πελοποννήσου και τις Κρήτης καθώς ο “Ιανός” θα συνεχίσει την πορεία του πρός τα νότια περνώντας “ξόφαλτσα” απο αυτές τις περιοχές. Αυτό βεβαίως είναι κακή εξέλιξη καθώς όσο βρίσκεται σε θαλάσσια ύδατα το κέντρο του παραμένει ενισχυμένος τροφοδοτούμενος απο το υδάτινο στοιχείο με συνέπεια να συνεχίσει να δίνει ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις απο τις περιοχές που περνάει.
Οι άνεμοι λόγο του οτι μόνο οι άκρες του είναι οι ποιο ενισχυμένες θα συνεχίσουν να είναι σε επίπεδο θύελλας ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 10 μποφόρ.
Αυτό σαν μια παρένθεση απο το σάιτ μας που παρακολούθησε με τεράστιο ενδιαφέρον την δημιουργία την εξέλιξη αλλα και την πορεία του Κυκλωνικού συστήματος.

Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουν τα Δωδεκάνησα το Σαββατοκύριακο :

Το Σαββάτο ο καιρός θα παραμένει υπέροχος σε όλα τα νησιά του νομού και κάποιες αραιές νεφώσεις ιδιαίτερα στα βορειότερα νησιά τμήματα θα προέρχονται απο τον Ιανό ο οποίος όμως δεν θα μπορεί να πλησιάσει ούτε κάν τα κράσπεδα του νομού.

Οι άνεμοι θα παραμένουν γενικά ασθενείς 2-3 μποφόρ απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Μόνο στην θαλάσσια περιοχή Ρόδου Καστελλορίζου αναμένονται άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ το μεσημέρι που θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Θερμοκρασίες :
Νότια : απο 22.. έως 30°C
Βόρεια : απο 23.. έως 32°C
Λίνδος : απο 25.. έως 36°C

Υγρασία : 55% – 90%


Άφιξη του Ιανού την Κυριακή στην Κρήτη, αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του κατά κάποιο τρόπο ο Κυκλώνας και στα Δωδεκάνησα καθώς θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστούν οριακά τα δυτικά και νότια τμήματα του νομού :

Την Κυριακή ο καιρός ενώ θα ξεκινήσει και πάλι υπέροχα σύντομα αραιές νεφώσεις και ειδικότερα στα νότια τμήματα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Απο τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες θα υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να πυκνώνουν και να σημειώνονται τοπικές μπόρες η ακόμα και σύντομες καταιγίδες στην Κάσο την Κάρπαθο και την πρωτεύουσα του νομού την Ρόδο.
Τα φαινόμενα δεν προβλέπεται να έχουν ένταση η διάρκεια και μάλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως άνευ σημασίας.

Τώρα οσο αφορά τους ανέμους και την Κυριακή δεν θα καταλάβει κανείς κάτοικος του νομού την παρουσία του Κυκλώνα αφού θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ με μικρή εξαίρεση την Κάσο όπου δεν αποκλείεται να ενισχύονται πρόσκαιρα απο το απόγευμα που θα περνάει ο Ιανός απο το Λυβικό πέλαγος νότια της Κρήτης στα 4-5 μποφόρ.

Σημειώσεις-Παρατηρήσεις
Ενημερώσεις για τον Μεσογειακό Κυκλώνα βλέπετε και στην ομάδα μας στο facebook.

Να είσαστε καλά – καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΣύσταση για περιορισμό κυκλοφορίας πολιτών σε Κεφαλονιά-Ιθάκη όταν εκδηλώνονται ακραία φαινόμενα
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Εβδομάδας 21/25 Σεπτ.