Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Παρασκευή & Έκτακτο Δελτίο για το Σ/Κ…

0
5700
Ρόδος - Φώτο Steve Kesedakis
Ρόδος - Φώτο Steve Kesedakis

Χορηγός Πρόγνωσης

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με ανα διαστήματα περάσματα βροχών κυρίως σε Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και Σύμη. Στα υπόλοιπα νησιά κάποιες ψιχάλες ανα διαστήματα θα δίνουν απλά το έναυσμα για να ενισχύονται περαιτέρω οι άνεμοι. Τα φαινόμενα ειδικά στην Ρόδο δεν αποκλείεται να παίρνουν την μορφή μπόρας για λίγο χωρίς διάρκεια.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν ακουμπώντας τα 6-7 μποφόρ. Θα εξασθενούν πρόσκαιρα απο τα μεσάνυχτα.

Και στο βάθος έκτακτο δελτίο….

Απο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και ειδικά το ξημέρωμα του Σαββάτου ο καιρός θα επιδεινώνεται περαιτέρω.
Οι βροχές θα ενταθούν και καθώς θα ξημερώνει θα μετατρέπονται σε καταιγίδες οι οποίες σε αρκετά νησιά θα είναι ισχυρές καθώς θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις πιθανότατα απο χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να θεαθούν υδροστρόβιλοι στις θάλασσες ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε υδροστρόβιλους να έχουν τέτοια δυναμική που να επιχειρούν να μπούν ακόμα και σε στεριά. Να είσαστε προσεκτικοί κοντά στις ακτές.

On-off και απότομες εξάρσεις…

Διαλείμματα θα κάνουν τα φαινόμενα ανα διαστήματα ωστόσο πολύ γρήγορα οι νεφικοί σχηματισμοί θα γιγαντώνονται και θα προκαλούν απότομες καταιγίδες. Κώς & Ρόδος θα έχουν την τιμητική τους οσο αφορά την ένταση των φαινομένων.
Πολύ μεγάλη προσοχή την νύχτα και ειδικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου!
Ισχυρότατες καταιγίδες και με ένταση και με διάρκεια θα παρουσιάζουν εμμονικό χαρακτήρα σε Κώ και Ρόδο και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πλημμυρικά φαινόμενα!
Λίγο προσοχή μέχρι το πρωί της Κυριακής και στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Άνεμοι : και ενώ αυτοί θα έχουν εξασθενήσει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απο το πρωί του Σαββάτου θα παρουσιάζουν νέα ενίσχυση και θα ακουμπήσουν τα 5-6 μποφόρ πάντα απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Την νύχτα θα εξασθενούν και πάλι.
Την Κυριακή οι κάτοικοι θα δούν ολόκληρο το ανεμολογικό πεδίο να περνάει απο το κατώφλι τους…. αρχικά νωρίς ο πρωί έως περίπου στις 10:00 γύρισμα σε ανατολικούς στην σύνέχεια σε βορειοανατολικούς με απότομη ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ… μετά της 11:00 θα στραφούν σε βοριάδες περίπου μέχρι της 14:00 με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ… δεν τελειώνουμε εδώ με τα γυρίσματα όμως καθώς απο της 15:00 και μετά θα στραφούν σε δυτικούς με την ένταση τους να πέφτει στα 3-4 μποφόρ και απο της 18:00 και μετά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ένταση τους να αυξάνεται σταδιακά στα 4-5 μποφόρ ειδικά στα βορειότερα τμήματα και το Καρπάθιο.

Οσο αφορά τις θερμοκρασίες αυτές θα βρεθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα την Παρασκευή και το Σαββάτο ( απο 14.. έως 19°C ) ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσουν πτώση ( απο 13.. έως 17°C ) .

Υγρασία :
Παρ.
60-90%
Σαβ. 65-95%
Κυρ. 55-80%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Επανέρχεται η Αστάθεια – Πρόγνωση Καιρού για την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 6/7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ