Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 16/17 Οκτ.

0
6358
Rhodes Storm
Rhodes Storm

Χορηγός της σημερινής πρόγνωσης το κατάστημα MR MOBILE SERVICE

Θα συνεχίσει για ένα ακόμα 24ώρο να απασχολεί τα Δωδεκάνησα ο Μπάλλος και στην συνέχεια σταδιακά θα αποχωρεί.

Αναλυτικά

Το Σαββάτο θα ξεκινήσει με πιθανότητα κάτω του 50% ώστε να σημειώνονται κάποιες πολύ σύντομες και παροδικές μπόρες σε Ρόδο , Κώ, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο. Ακόμα μικρότερη η πιθανότητα 40% για επίσης σύντομες και παροδικές μπόρες θα υπάρχει για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Κάσο και Κάρπαθο.
Απο τις μεσημβρινές και ειδικά τις απογευματινές ώρες η πιθανότητα ώστε να ενταθούν τα φαινόμενα και να βγούν ισχυρές ανα διαστήματα καταιγίδες έως τα μεσάνυχτα για τα παραπάνω νησιά με εξαίρεση την Κάσο και την Κάρπαθο αυξάνεται στο 90%.
Το Καστελλόριζο θα καταλάβει για πρώτη φορά την ύπαρξη αυτής της κακοκαιρίας με κάποιες σύντομες μπόρες να σημειώνονται μετα τις απογευματινές ώτες οι οποίες μετά τα μεσάνυχτα θα σταματήσουν.
Τέλος ψιχαλίσματα στην Αστυπάλαια ανα διαστήματα είναι πιθανά, τίποτα περισσότερο.
Δεν εστιάζουμε κάπου συγκεκριμένα καθώς η κατανομή των φαινομένων θα είναι περίπου ίση μεταξύ των νησιών.

Οι άνεμοι θα επιμείνουν απο νοτιοδτυικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ με εξασθένηση απο το απόγευμα και μετά.

Οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 22°C με 23°C βαθμούς το μεσημέρι ενώ το βράδυ οι ελάχιστες θα υποχωρήσουν στους 17.. με 16.. βαθμούς.

Υγρασία : 65-93%

Κυριακή 17 Οκτ.

Την Κυριακή το αργότερο μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα πρέπει να σημειωθούν κάποια τελευταία φαινόμενα με την μορφή μπόρας επηρεάζοντας κυρίως την Ρόδο και τα νησιά κοντά σε αυτήν. Στην συνέχεια ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος ωστόσο απο το απόγευμα σταδιακά θα ανοίγει.

Οι άνεμοι έως το μεσημέρι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ στην συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση :
Βόρεια νησιά : απο 15.. έως 21°C
Νότια >> : απο 16.. έως 22°C
Ορεινά : απο 15.. έως 20°C βαθμούς

Υγρασία : 62-82%

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροOct. 15, 2021 – Heavy Rain in Rhodes, Greece (Video)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου