Ρόδος-Δωδεκάνησα – Προαναγγελία Επιδείνωσης Καιρού

0
7587

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Μίνι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα οσο αφορά τα φαινόμενα καθώς περιμένουμε για ενα 4ώρο περίπου να εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά νησιά του νομού απο τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί χωρίς ωστόσο να αποχωρούν εντελώς οι νεφώσεις. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Ρόδος η Χαλκή η Κάσος η Κάρπαθος και το Καστελλόριζο καθώς πέρα απο ψιχαλίσματα δεν προβλέπεται κάτι περισσότερο ωστόσο την νύχτα δεν αποκλείονται σε αυτά τα νησιά μπόρες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες παντού και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο :
Βόρεια νησιά : απο 13.. εως 17°C
Νότια νησιά : απο 14.. έως 18°C
Ορεινά : απο 12.. έως 15°C

Υγρασία : 55% – 90%

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Βελτιωμένος πρόσκαιρα θα είναι ο καιρός μέχρι τις μεσημβρινές ώρες όπου σταδιακά στα βορειότερα τμήματα του νομού απο Κώ και πάνω θα εκδηλώνονται βροχές και ενδεχομένως σύντομες μπόρες. Το βράδυ και ειδικά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα νησιά του νομού και θα ενταθούν. Έτσι βροχές με διάρκεια και ένταση θα εκδηλώνονται ανα διαστήματα χωρίς ωστόσο να μετατρέπονται σε καταιγίδες. Αν θα ακουστεί κάποια βροντή θα συμβεί γύρω απο την Κώ η την Κάλυμνο και αυτό πολύ δύσκολα.

Οι άνεμοι θα επιμένουν νοτιάδες ωστόσο απο το μεσημέρι θα θα ενισχύονται σταδιακά και θα ακουμπήσουν την νύχτα τα 7-8 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.

Θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα :
Βόρεια νησιά : απο 13.. εως 17°C
Νότια νησιά : απο 14.. έως 18°C
Ορεινά : απο 12.. έως 15°C

Υγρασία : 55% – 90%

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός λίγες ώρες πρίν το ξημέρωμα σε όλα τα νησιά του νομού με τις βροχές να μετατρέπονται σε ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις, χαλαζοπτώσεις, ισχυρές ριπές ανέμου την στιγμή της εκδήλωσης των φαινομένων ενώ υδροστρόβιλοι είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανίζονται στις θάλασσες!
Δείξτε προσοχή σε όλα τα νησιά καθώς λίγο πρίν τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται η έλευση ψυχρού μετώπου το οποίο θα μετατρέπει τα φαινόμενα σε πανίσχυρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει ραγδαία πτώση. Μέσα σε 2 ώρες αναμένεται πτώση 10 βαθμών μάλιστα την νύχτα θα αρχίσουν να σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ρόδου και της Καρπάθου.

Οι άνεμοι έως το ξημέρωμα θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις και σταδιακά τις προμεσημβρινές ώρες θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς και θα ενισχύονται και πάλι φτάνοντας άμεσα τα 7-8 μποφόρ!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση καθώς θα ξημερώσει με 14.. – 15.. βαθμούς ωστόσο πρίν το μεσημέρι θα πέσει στους 9°C με 10°C στα παραθαλάσσια και στους 5°C με 6°C βαθμούς στα ορεινά.
Την νύχτα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει περαιτέρω :
0.. στα ορεινά και στους 6.. βαθμούς στα παραθαλάσσια!

Υγρασία : 60% – 70%

Για την εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά απο την ομάδα μας στο facebook.

Η πρόγνωση μας και ηχητικά με τον συνεργάτη Δρόσο Σκότη

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021




Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για
Επόμενο άρθροΈκκληση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου