Ρόδος-Δωδεκάνησα – Θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

0
437
Φώτο αρχείου

Καμίνι θα θυμίζουν και τα Δωδεκάνησα το Σαββατοκύριακο καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει νεά άνοδο και θα πλησιάσει σε ευπαθείς περιοχές όπως είναι η Σύμη , η Λίνδος η ανατολική Ρόδος η Κάλυμνος και το Καστελλόριζο ακόμα και στους 40°C βαθμούς κελσίου υπο σκιάν.
Δείξτε προσοχή και να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση και παραμονή σας στον ήλιο έως το απόγευμα η αν είναι απόλυτα αναγκαίο να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιείται τουλάχιστον καπέλο , γυαλιά ηλίου και έχετε μαζί σας πάντα ενα νεράκι.

Οι άνεμοι θα πνεύσουν απο διάφορες διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.
Το Σαββάτο αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της νήσου Ρόδου και αυτό καθώς ο άνεμος θα πνέει έως το απόγευμα απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις με αποτέλεσμα να γίνετε καταβατικός απο τα βουνά ο οποίος θα κατηφορίζοντας θα δρά ως λίβας.

Στα υπόλοιπα τμήματα της πρωτεύουσας του νομού καθώς και στα νησιά που δεν αναφέρθηκαν περιμένουμε θερμοκρασίες σίγουρα πάνω απο 30°C βαθμούς χωρίς ωστόσο να φτάνουν τους 35°C πουθενά καθώς η θάλασσες αυτή την εποχή δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα και θα φέρνουν μια υπέροχη δροσερή αύρα.

Προσοχή

Να σημειώσουμε πως περιμένουμε μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης σε υψηλές ποσότητες κάτι που θα καθιστά την κατάσταση δυσκολότερη ειδικά για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και τους συμβουλεύουμε να αποφεύγουν να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

Υγρασία : 35% – 75%

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020

Προηγούμενο άρθροTornado in Belgium (Video)
Επόμενο άρθροΟι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι στα Δωδεκάνησα για το 2020 σημειώθηκαν την Παρασκευή 15 Μαίου (Πίνακας Θερμοκρασιών)