Ρόδος-Δωδεκάνησα – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

0
5422
Ρόδος - Φώτο Γιάννης Μανωλάς
Ρόδος - Φώτο Γιάννης Μανωλάς

Χορηγός Δελτίου

Καταιγίδες ανα διαστήματα θα σημειώνονται απο τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης σε Λέρο, Κάλυμνο, Κώ, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Χάλκη και Ρόδο. Πρόσκαιρα ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση μέχρι σχεδόν τις απογευματινές ώρες. Εξαίρεση η Κάσος και η Κάρπαθος όπου απο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ θα υπάρχει πολύ αυξημένη πιθανότητα να σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί και πάλι σε Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Χάλκη και Ρόδο όπου μέχρι τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες. Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν δεν αποκλείεται να επηρεαστούν απο σύντομες μπόρες οχι πάντως κάτι ανησυχητικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες, νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σημαντικά το μεσημέρι ακουμπώντας τα 6-7 μποφόρ. Τα μεσάνυχτα θα εξασθενούν.

Αμετάβλητες οι θερμοκρασίες:
Βόρεια νησιά : απο 10.. έως 15°C
Νότια νησιά : απο 11.. έως 16°C
Ορεινά : απο 9.. έως 14°C

Υγρασία : 55-90%

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά περιορίζονται σε ορεινούς όγκους αποκλειστικά απο το μεσημέρι και εξασθενούν.
Οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και θα ακουμπήσουν τα 7-8 μποφόρ με εξαίρεση την Σύμη την Τήλο την Χάλκη την Ρόδο και το Καστελλόριζο που δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν και εκεί το ξημέρωμα της Παρασκευής όπου ο καιρός προβλέπεται αίθριος ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι βοριάδες θα επιμένουν σε όλα τα τμήματα στα 6-7 μποφόρ.
Την νύχτα θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και μια πρώτη εκτίμηση για την Τσικνοπέμπτη
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρου για το Σ/Κ – 26/27 Φεβρουαρίου