Ρόδος-Δωδεκάνησα – Βροχές και Καταιγίδες την Δευτέρα 14 Ιουνίου

0
4546
Ρόδος φώτο Παναγιώτης Τσουρδίου

Του λολού… έτσι λέμε στην πατρίδα μου την Ρόδο όταν για ένα ζήτημα, ενα θέμα η ακόμα και για τα περίεργα η παράδοξα που συμβαίνουν στον καιρό και την φύση δεν επικρατεί λογική. Η λογική λοιπόν λέει πως στην Ρόδο αλλά και γενικότερα στα νησιά των Δωδεκανήσων την περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να έχουν τις θερμές ώρες τις ημέρας 30°C και σε ευάλωτες περιοχές του νομού πάνω απο 30°C βαθμούς.
Μέχρι στιγμής στο ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ από αύριο ο καιρός θα χαλάσει με γενικευμένα φαινόμενα που δεν θα περιορίζονται μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Όχι πως δεν υπήρχαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που ο καιρός χάλαγε Ιούνιο μήνα με βροχές η ακόμα και τοπικές καταιγίδες, ωστόσο επρόκειτο για φαινόμενα θερμικής φύσεως κάτι που ο μηχανισμός εκδήλωσης των φαινομένων είναι διαφορετικός λόγω της εκτεταμένης ζέστης που επικρατεί σε διάφορες βαθμίδες της ατμόσφαιρας.
Φυσικά υπάρχουν κι άλλα πολλά που παίζουν ρόλο αλλα δεν θα τα αναλύσουμε τώρα.

Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι των νησιών αύριο Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Βροχές θα εκδηλώνονται άνα διαστήματα απο το πρωί σε Αστυπάλαια , Πάτμο , Λειψούς , Λέρο , Κάλυμνο, πρίν τις προμεσημβρινές ώρες σε Κώ , Νίσυρο , Τήλο ενω απο τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάζονται η Ρόδος και η Σύμη.
Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ κάποια τοπική χαλαζόπτωση δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε ειδικά στα ορεινά.
Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν αποτελέσει παρελθόν από όλα τα νησιά του νομού και θα απομείνουν μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις στον ορίζοντα, ίσα ίσα για να εμπλουτίσουν την δύση της ημέρας που θα φεύγει.
Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η Κάρπαθος απο σύντομη μπόρα το μεσημέρι.
Απο πολύ δύσκολο έως απίθανο να επηρεαστούν Χάλκη , Καστελλόριζο και Κάσος έστω απο κάποιες ψιχάλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.
Απο το απόγευμα θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς και θα σημειώσουν περαιτέρω εξασθένηση.

Θερμοκρασίες σε πτώση :
Βόρεια : απο 19.. έως 24°C
Νότια : απο 20.. έως 25°C

Υγρασία : 55-90%

Καλή εβδομάδα

Γιαννής Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Μεγάλη πιθανότητα για μπόρες την Παρασκευή 11 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΘερμοκρασίες ρεκόρ μεταξύ 30-35°C στον Αρκτικό Κύκλο