Ρόδος-Δωδεκάνησα – Από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο μέσα σε λίγες ώρες – Πρόγνωση 4/5 Σεπτεμβρίου

0
14608
Ρόδος - Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης
Ρόδος - Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης

Σημεία των καιρών θα πούν κάποιοι, κλιματική αλλαγή αυτοί που εύκολα θέλουν να πετάξουν τις ευθύνες από πάνω τους χωρίς κάν να γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη, και ανθρώπων έργα θα πούμε εμείς τα οποία οδήγησαν το περιβάλλον και το κλίμα σε υπερκορεσμό ο οποίος μοιάζει πια με φούσκα που σκάει σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Γιάννης Μανωλάς

Πάμε να δούμε την απότομη μεταβολή που αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την νέα εβδομάδα και πόσο θα επηρεάσει τελικά τον νομό μας.

Χορηγός Πρόγνωσης


………………….


Μεταβολή λοιπόν θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα με τις αραιές νεφώσεις που θα επικρατούν από το πρωί σταδιακά θα πυκνώνουν και πρίν από το μεσημέρι θα έχουν πιθανότητες να σημειώνονται βροχές κανονικής έντασης ειδικά στην Ρόδο χωρίς να αποκλείονται και καταιγίδες ανά διαστήματα από το μεσημέρι και μετά.
Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν νεφώσεις χωρίς να έχουν πιθανότητα για φαινόμενα.
Από το απόγευμα και κυρίως την νύχτα θα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια σύντομη μπόρα στην Κώ την Σύμη και το Καστελλόριζο, όχι κάτι ιδιαίτερο.
Να σημειώσουμε
οτι η πιθανότητα να βρέξει στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές στην Ρόδο τον περασμένο Ιούλιο είναι πολύ αυξημένη άρα ως εκ τούτου να έχουμε κατά νού μας πως σε παρακείμενες περιοχές τα φερτά υλικά από τα καμμένα ενδέχεται να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα σε κοίτες ποταμών η χειμμάρους. Να αποφεύγετε την διέλευση τους.

Οι άνεμοι θα στρέφονται σε νοτιάδες από το πρωί και θα ακουμπήσουν τα 4-5 μποφόρ ενώ στην Αστυπάλαια την Κάσο και την Κάρπαθο θα πνέουν βοριάδες και θα ενισχυθούν ακουμπώντας τα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση :

Βόρεια νησιά : από 20.. έως 27°C
Νότια νησιά : από 21.. έως 29°C
Ορεινά : από 19.. έως 26°C

Υγρασία : 60-90%

Καλύτερο αναμένεται το σκηνικό του καιρού την Τρίτη χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια παροδική μπόρα το μεσημέρι ειδικά στην Ρόδο την Κώ και την Κάλυμνο.
Στα υπόλοιπα νησιά κάποιες αραιές ανα διαστήματα νεφώσεις δεν θα απασχολούν.

Οι άνεμοι επιμένουν νοτιάδες στα εσωτερικά τμήματα του νομού με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ ενώ στα δυτικά και κεντρικά του νομού θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα μικρή πτώση :
Βόρεια νησιά : από 19.. έως 26°C
Νότια νησιά : από 20.. έως 27°C
Ορεινά : από 18.. έως 25°C

Υγρασία : 60-85%

Δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε καθημερινά μέσα από τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης/Πέμπτης 6/7 Σεπτεμβρίου