Ρόδος-Δωδεκάνησα – Έρχονται Βροχές και Καταιγίδες την νέα εβδομάδα

0
381

Πρώτη οργανωμένη κακοκαιρία για το φετινό φθινόπωρο στα Δωδεκάνησα το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 24/25 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά

Δευτέρα :

Καιρός αίθριος απο το ξεκίνημα της ημέρας έως απογευματινές ώρες. Σταδιακά νεφώσεις σε όλα τα τμήματα οι οποίες θα πυκνώνουν ειδικά μετά τα μεσάνυχτα.

Άνεμοι απο ΒΔ. διευθύνσεις θα ακουμπήσουν τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την νύχτα.

Θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 19.. έως 26°
Νότια : απο 20.. έως 27°
Ορεινά Ρόδου : απο 17 έως 26°

Υγρασία : 60% – 88%

Τρίτη – Τετάρτη :

Νεφώσεις απο το ξημέρωμα σε όλα τα νησιά που συνεχώς θα πυκνώνουν.
Απο το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα βροχές μέτριας έντασης αρχικά στην Αστυπάλαια που γρήγορα θα επεκταθούν σε Λειψούς , Πάτμο , Λέρο , Κάλυμνο και αργά το βράδυ σε Κώ και Νίσυρο.
Οσο πλησιάζουμε τα μεσάνυχτα τόσο θα εντατικοποιούνται τα φαινόμενα στα παραπάνω νησιά και θα πέρνουν την μορφή καταιγίδων καθώς θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις.
Μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως πρός το ξημέρωμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα επεκτείνονται πρός τα νοτιότερα επηρεάζοντας σταδιακά και την πρωτεύουσα του νομού.
Έτσι Τήλος , Χάλκη , Σύμη , και Ρόδος θα πρέπει να αναμένουν καταιγίδες που ενδεχομένως να είναι ισχυρές το πρωινό της Τετάρτης και χρειάζεται μια σχετική προσοχή.
Τα φαινόμενα θα περιορίζονται κατά την διάρκεια της ημέρας και ο καιρός θα βελτιωθεί περίπου απο τις μεσημβρινές ώρες παντού. Ωστόσο τοπικοί όμβροι δεν αποκλείεται να δίνουν μπόρες σε Κώ , Σύμη , Ρόδο και Καστελλόριζο.
Να σημειώσουμε πως δεν περιμένουμε να εκδηλώνονται φαινόμενα σε Κάσο και Κάρπαθο παρόλα αυτά μια μικρή πιθανότητα υπάρχει μόνο το ξημέρωμα της Τετάρτης για τοπικές μπόρες στα ορεινά χωριά της Καρπάθου.

Άνεμοι την Τρίτη :
Θα στραφούν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 4-5 μποφόρ κυρίως στα βορειότερα τμήματα για να εξασθενήσουν και πάλι την νύχτα.
Τετάρτη :
Παραμένουν απο νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ. Απο το απόγευμα θα στρέφονται σε δυτικούς και την νύχτα σε ΒΔ με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση :
Βόρεια : απο 18.. έως 24°
Νότια : απο 19.. έως 25°
Ορεινά Ρόδου : απο 16 έως 23°

Υγρασία : 65% – 92%

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Η σημερινή πρόγνωση είναι μια ευγενική χορηγία του καταστήματος Friendly Caffe

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Σ/Κ 21/22 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροFirst cold moving to Europe the next days (Video 3D)