Ρόδος-Δωδεκάνησα – Άνοιξη μέν, νέες καταιγίδες δε , ακόμα μια επιδείνωση για φέτος – Πρόγνωση για το Σ/Κ 6/7 Απριλίου

0
303

Φαινόμενα

Βροχές θα σημειώνονται απο τα ξημερώματα σε όλα τα νησιά του νομού οι οποίες δεν θα ενταθούν και θα παραμένουν σε αργο τέμπο.
Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα δείχνουν οτι περιορίζονται και μάλιστα θα προσπαθεί να ανοίξει ο καιρός όμως γρήγορα θα κλείνει και πάλι και θα δίνει φαινόμενα με την μορφή όμβρων. Σταδιακά απο το βράδυ τα φαινόμενα θα παίρνουν την μορφή καταιγίδων και θα ενταθούν με διάρκεια έως το ξημέρωμα της Κυριακής.
Σε όλα τα νησιά αναμένεται αξιόλογο νεράκι ωστόσο θα επικεντρωθούμε στην Ρόδο που φαίνεται πως θα έχουμε ακόμα και 100χιλιοστά συνολικό υετό απο αυτή την κακοκαιρία.
Λίγο προσοχή λοιπόν στην πρωτεύουσα του νομού.
Την Κυριακή τα πράγματα θα είναι καλύτερα με κάποιες καταιγίδες ανα διαστήματα να μην αποφεύγονται όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με παύσεις και ανοίγματα του καιρού.Αυτό αφορά όλα τα νησιά.

Άνεμοι

Απο απόψε τα μεσάνυχτα αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι θα ακουμπήσουν τα 6-7 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα παραμείνουν σε αυτή την ένταση καθ’όλο το 24ωρο του Σαββάτου σε όλα τα τμήματα.
Την Κυριακή θα εξασθενήσουν σε Αστυπάλαια, Κάσο και Κάρπαθο στα 4-5 μποφόρ ενώ θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα πιο εσωτερικά νησιά πλησίον των συνόρων στα 5-6 μποφόρ εξίσου απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις. Απο τη νύχτα της Κυριακής θα σημειώσουν βαθμιαία εξασθένηση παντού.

Θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες το Σάββατο θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ενώ την Κυριακή αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή άνοδο. Μέχρι 19°C στα βόρεια, και μέχρι 20°C στα νοτια τμήματα ενώ την νύχτα δεν θα υποχωρήσουν κάτω απο τους 13 με 14 βαθμούς.
Προβλέπεται μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Υγρασια : 65-97%

Καλό Σαββατοκύριακο

Επιμέλεια : Βαλεντίνα Μπάτη
Πρόγνωση : Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Προγνωση καιρού Παρασκευή 5 Απριλίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 8 Απριλίου