ΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ – 18/19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

0
5875
Ρόδος-Φώτο Stavros Kesedakis
Ρόδος-Φώτο Stavros Kesedakis

Χορηγός Πρόγνωσης

Το έκτακτο θα τεθεί σε ισχύ απο το μεσημέρι του Σαββάτου ώρα 13:00 και θα αφορά τις ισχυρές ανά διαστήματα καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στα περισσότερα νησιά του νομού συμπεριλαμβανομένης της συμπρωτεύουσας Κώ και της πρωτεύουσας του νομού την Ρόδο.
Την Κυριακή το αργότερο έως τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ορεινά και κάπου εκεί λήγει το Έκτακτο Δελτίο οριοθετώντας το γύρω στης 14:00


Πιο συγκεκριμένα:
Περιμένουμε να εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες συνοδευόμενες απο ραγδαιότητα, πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και υδροστρόβιλους η ανεμοστρόβιλους ειδικά στα νοτιότερα τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις το Σαββάτο και δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ ωστόσο θα μεταβάλλονται συνεχώς και θα έχουν και διακυμάνσεις δυναμικότητας με ριπές να φτάνουν τα 6 μποφόρ σε ανύποπτες στιγμές και σε διάφορα σημεία του νομού. Το βράδυ οι θυελλώδεις βοριάδες που θα πνέουν ηδη στο κεντρικό Αιγαίο απο το πρωί θα προσπαθούν να εισέλθουν στον νομό και θα το καταφέρνουν αργά επιφέροντας ακόμα ποιό ισχυρές καταιγίδες την νύχτα καθώς θα συγκρούονται οι νοτιάδες με τους βοριάδες.
Την Κυριακή απο το ξημέρωμα θα στρέφονται σε βοριάδες πλέον και στα νοτιότερα πελάγη του νομού και θα ακουμπήσουν μέσα στην ημέρα τα 6-7 μποφόρ.
Για ακτοπλοικά ταξίδια το ξεχνάτε το Σάββατο καθώς θα έχει 9-10 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο! Σίγουρο το απαγορευτικό απόπλου.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα πτώση και δεν θα ξεπερνούν τους 9°C με 10 °C βαθμούς οι μέγιστες το μεσημέρι ενώ την νύχτα ειδικά της Κυριακής θα ακουμπήσει το μηδέν ο Αττάβυρος! Καλύτερα τα πράγματα στα παραθαλάσσια καθώς ο υδράργυρος δεν θα υποχωρήσει κάτω απο τους 5-6 βαθμούς την νύχτα.

Επειδή δεχτήκαμε δεκάδες ερωτήσεις για το αν υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει μετά απο δημοσίευμα ντόπιου μέσου ενημέρωσης το οποίο φυσικά είναι απο κάποιον άγνωστο μετεωρολόγο καθώς πρόκειται για ένα ανυπόγραφο άρθρο οτι τάχα μου ξεκινάνε χιονοπτώσεις το πρωί του Σαββάτου οφείλω να ενημερώσω πως η θερμοκρασίες είναι ακόμα απαγορευτικές για να δούν χιόνι ακόμα και τα βουνά.
Η μοναδική κι αυτή αμυδρή πιθανότητα που υπάρχει είναι για τα μεσάνυχτα της Κυριακής ξημέρωμα Δευτέρας οχι μόνο για Αττάβυρο αλλα και για την Όλυμπο Καρπάθου για ενα παροδικό πασπαλισματάκι στις κορυφές των δύο υψηλότερων βουνών του νομού.
Το χιόνι είναι το ομορφότερο καιρικό φαινόμενο απο όλα και όλοι το αναζητούν ειδικά τώρα τις γιορτές ωστόσο φέρνει και πολλά κλίκ και κέρδη στις ιστοσελίδες. Να προσέχετε απο ποιούς ενημερώνεστε.

Υγρασία : 50-75% το Σαββάτο και 40-65% την Κυριακή.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Πέμπτης/Παρασκευής – 16/17 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου