Ροδος-12νησα – Προαναγγελία ενίσχυσης ανέμων – Πρόγνωση Π/Σ/Κ – 16/17/18 Ιουνίου

0
8712

Χορηγός Δελτίου

.

Μεταβολή με χαρακτηριστικά Φθινοπώρου εν μέσο θέρους θα παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες και στην περιοχή μας με κύριο χαρακτηριστικό αρχικά την ενίσχυση των νοτιάδων σε σχεδόν θυελλώδη επίπεδα και εν συνεχεία την πολύ μεγάλη πιθανότητα να σημειώνονται καταιγίδες το Σάββατο σε κάποια νησιά του νομού.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή με κάποιες αραιές νεφώσεις να πυκνώνουν παροδικά μόνο στην κεντρική και ορεινή Ρόδο και να έχουν μικρή πιθανότητα να αφήσουν μέχρι το μεσημέρι κάποια παροδική μπόρα.

Το αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο της ημέρας θα είναι η στροφή των ανέμων σε νοτιάδες οι οποίοι μάλιστα θα ενισχυθούν και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ γι αυτό παρακαλούνται οι ομπρέλες των παραλιών μας και ειδικά σε αυτές που πρόσκεινται στα νότια πελάγη να μείνουν κλειστές μέχρι το απόγευμα όπου σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση ωστόσο η αύξηση της υγρασίας θα φέρνει μια μικρή δυσφορία :
Βόρεια νησιά : απο 20.. έως 28°C
Νότια νησιά : απο 21.. έως 29°C
Λίνδος : 22.. έως 30°C

Υγρασία : 65-90% 

Με πολύ άστατο καιρό προβλέπεται το Σαββάτο ενώ οι νεφώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές από τις πρωινές ώρες και θα υπάρχει πιθανότητα να σημειώνονται παροδικές καταιγίδες σε Ρόδο, και Κώ καθώς και τα νησιά που βρίσκονται ανάμεσα τους.
Στα υπόλοιπα νησιά προβλέπονται πολύ μεγαλύτερα ανοίγματα στον ουρανό χωρίς ωστόσο να αποκλείονται ειδικά στα βορειότερα νησιά (Πάτμος-Λέρος-Αγαθονήσι-Λειψοί-Αστυπάλαια-Κάλυμνος) κάτι πολύ σύντομο με την μορφή καταιγίδας. Ηλεκτρικές εκκενώσεις δεν αποκλείονται.
Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν θα απασχολούνται από αραιές νεφώσεις μόνο.

Οι άνεμοι θα στρέφονται σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 3-4 μποφόρ ενώ στην Κάσο και την Κάρπαθο δεν αποκλείονται ριπές 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε νέα μικρή πτώση: 
Βόρεια νησιά : απο 18.. έως 27°C
Νότια νησιά : απο 19.. έως 28°C
Λίνδος : 20.. έως 29°C
Ορεινά : 18.. έως 26°C

Υγρασία : 60-80%

Την Κυριακή παρόλο που η μέρα θα ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις στην πορεία ο καιρός θα βελτιωθεί και θα καταστεί αίθριος για το υπόλοιπο του 24ώρου σε όλα τα νησιά. Να σημειώσουμε την εξαιρετικά μικρή (25%) αλλά υπαρκτή πιθανότητα να σημειωθεί τις πρωινές ώρες κάποια παροδική μπόρα ειδικά στην Κώ και την Ρόδο με ταχύτατη ωστόσο βελτίωση.

Οι άνεμοι απο δυτικοί νωρίς το πρωί γρήγορα θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς και θα ακουμπήσουν μέχρι το απόγευμα τα 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασίες στα ίδια περίπου επίπεδα: 
Βόρεια νησιά : απο 18.. έως 27°C
Νότια νησιά : απο 19.. έως 28°C
Λίνδος : 20.. έως 29°C
Ορεινά : 18.. έως 26°C

Υγρασία : 60-80%

Καθημερινά δελτία καιρού μπορείτε να ακούτε & μέσα από τις συχνότητες μας στους 99.5 και στους 105.6 καθώς και μέσα από το διαδίκτυο Real Voice 99.5

Καλό Π/Σ/Κ

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΡόδος-12νησα – Πρόγνωση Καιρού Τετάρτης/Πέμπτης – 14/15 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Εβδομάδας 19/23 Ιουνίου