Πανελλαδική Προσέγγιση Καιρού έως το τέλος Ιουλίου. Πως ξεκινάει ο Αύγουστος ;

0
1066

Απόλυτα εναρμονισμένος όσο αφορά τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες θα είναι ο καιρός την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη καθώς θα παραμένουν σε κανονικά ενδεχομένως και λίγο ποιό κάτω για την εποχή επίπεδα.
Την Πέμπτη απο το απόγευμα αλλα κυρίως την Παρασκευή 31 Ιουλίου ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει χωρίς ωστόσο να μας επιτρέπει να μιλάμε για καυσωνικές συνθήκες.
Φανταστείτε πως με δυσκολία θα σαρανταρίζουν (40°C) παραδοσιακές καυσωνομάνες της χώρας όπως η Θεσσαλία ο Πύργος η Κεντρική Μακεδονία κτλ.

Ο Αύγουστος φαίνεται στο ξεκίνημα του το Σαββάτο να δίνει εναν με δύο ακόμα βαθμούς πρός τα πάνω στις περιοχές αυτές ενώ την Κυριακή θα σημειώνει σταδιακή πτώση απο το απόγευμα.
Λαμβάνοντας υπ όψην όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε καύσωνα την παροδική άνοδο της θερμοκρασίας για ενα διήμερο και αυτό μονάχα σε επιλεκτικές περιοχές της χώρας.
Κατά την προσωπική μας γνώμη κακώς εκδίδονται έκτακτα δελτία καύσωνα, παρόλα αυτά είμαστε οι τελευταίοι που θα κρίνουμε οποιονδήποτε σε αυτόν τον χώρο καθώς τα λάθη στην πρόγνωση του καιρού είναι δεδομένα για όλους μας.

Οι άνεμοι θα αποτελούν ενδεχομένως πρόβλημα για ακτοπλοικά ταξίδια κατά την διάρκεια της εβδομάδας στο κεντρικό κυρίως Αιγαίο την Κρήτη καθώς και τα βορειότερα Δωδεκάνησα ενώ δεν αποκλείεται στην νότια Εύβοια-Βόρειες Κυκλάδες να υπάρχουν ριπές ακόμα και 9 μποφόρ (!) κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το Σαββατοκύριακο θα εξασθενούν.
Συγκεκριμένα :
7-8 μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένονται στο κεντρικό Αιγαίο τις Κυκλάδες , την Κρήτη (νότια Κρήτη ειδικά όπου θα δρούν ώς καταβάτες).
Την νύχτα θα εξασθενούν.
6-7 μποφόρ αναμένονται στα Δωδεκάνησα έως το ύψος της Κώ. Την νύχτα θα εξασθενούν λιγάκι.
Απο την Κώ και νοτιότερα (Νίσυρος , Τήλος , Χάλκη , Ρόδος , Σύμη και Καστελλόριζο) μεταβλητών διευθύνσεων οχι παραπάνω απο 4-5 μποφόρ.
Τα παραπάνω δεδομένα θα ισχύουν για όλη την εβδομάδα καθώς και για το Σαββατοκύριακο με την διαφοροποίηση πως θα εξασθενούν στο κεντρικό Αιγαίο ειδικά την Κυριακή ενώ στα Δωδεκάνησα προβλέπεται μικρή ενίσχυση και στα νοτιότερα τμήματα του νομού.
Ωραιότατες οι συνθήκες που θα επικρατούν στα βορειότερα της Χώρας (Χαλκιδική, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη νησιά βορείου πελάγους) όπου δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ το μελτεμάκι.
Στις ακτές του Ιονίου και της Πελοποννήσου δεν θα πρέπει να περιμένουν επίσης πάνω απο 3-4 ωστόσο σε Κέρκυρα , Κεφαλονιά και Ζάκυνθο τα 5 μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας θα είναι αναμενόμενα στις δυτικές ακτές των νησιών αυτών.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη και στην συνέχεια θα ανέβουν με κορυφαία μέρα της ζέστης να είναι το Σαββάτο.

Που αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Παρασκευή 31 Ιουλίου & Σαββάτο 1 Αυγούστου : 40°C και το Σαββάτο 42°C βαθμοί αναμένονται σε κάμπο Θεσσαλίας Σπάρτη κεντρική Μακεδονία, Πύργος , Σέρρες και Λίνδος Ρόδου. Την Κυριακή θα πέσει ο υδράργυρος.

Κλείνουμε με πιθανότητα φαινομένων :
Οι Καταιγίδες θα περιοριστούν αυστηρά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα έως την Τετάρτη. Στην συνέχεια θα εξαλειφθούν απο παντού.
Προσοχή θα χρειαστεί απο το μεσημέρι και ειδκά το βράδυ του Σαββάτου καθώς και το μεσημέρι της Κυριακής όπου αναμένεται να χαλάσει ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται στην κεντρική Μακεδονία την Χαλκιδική καθώς και τα Ηπειρωτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας.
Θα εξεταστεί ξανά το Σαββατοκύριακο αυτή η περίπτωση κι αν χρειαστεί θα εκδοθεί νέο διευκρινιστικό άρθρο.

Εμείς φίλοι και φίλες θα επανέλθουμε στις προγνώσεις λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο για ενημέρωση ταξιδιωτών τετραημέρου και θα ξανακάνουμε ενα διάλειμμα έως της 25 Αυγούστου οπου και θα επανέλθουμε οριστικά. Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα θα εργαζόμαστε στο σάιτ ώστε να αποκατασταθούν θέματα που προκύπτουν καθώς και για την ανανέωση του γενικότερα.
Έτσι δεν θα σας αφήσουμε όπως και να έχει καθώς θα υπάρχει ενημέρωση στην ομάδα μας στο facebook μέρα παρά μέρα η ακόμα και καθημερινά για τον καιρό των επομένων ημερών απο τον συνεργάτη μας τον Αλέξανδρο.

Οι συνεργάτες μας Ιωάννα Μαριάκη , Δρόσος Σκότης , Αλέξανδρος Μένγκας και ο ιδιοκτήτης του “Κυκλώνα Ρόδου” κος. Μανωλάς Ιωάννης σας ευχόμαστε Καλό Αύγουστο και καλές διακοπές σε όλους.

Με εκτίμηση

Cyclone of Rhodes team 2012-2020

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Την ανηφόρα πέρνει ο υδράργυρος, επιστρέφει το μελτέμι ενισχυμένο – Πρόγνωση Καιρού εβδομάδας 20/24 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΟι 5 Κατηγορίες Σεισμών