Η “Μήδεια” στα Δωδεκάνησα τις επόμενες ώρες – Πρόγνωση Δευτ.-Τρίτης 15/16 Φεβρ.

0
5715

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σταδιακά απο τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες σε όλα τα νησιά του νομού ανα διαστήματα έως την νύχτα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ ειδικά στα βορειότερα τμήματα του νομού. Στα νοτιότερα δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ. Προσοχή απο την νύχτα και ειδικά τα μεσάνυχτα!
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάνουν τα επίπεδα θύελλας ακουμπώντας τα 9-10 μποφόρ χωρίς να αποκλείεται οι ριπές να είναι στα 110χλμ+ τουτέστιν 11-12 μποφόρ!

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώνουν ραγδαία πτώση το ξημέρωμα της Δευτέρας :
Βόρεια νησιά : απο 6.. έως 10°C
Νότια νησιά : απο 7.. έως 11°C
Ορεινά : απο 4.. έως 8°C

Υγρασία : 55 – 55%

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Η μέρα θα ξημερώσει με πολύ κρύο, θυελλώδεις ανέμους και αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν ανα διαστήματα μέσα στην μέρα και θα δίνουν χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Συγκεκριμένα χιονοπτώσεις έχουν εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να δούν :
τα ορεινά της Ρόδου της Καρπάθου της Κώ της Καλύμνου της Πάτμου της Λέρου ενώ δεν αποκλείεται να βλέπουν νιφάδες και σε Αστυπάλαια , Κάσο ανα διαστήματα απο το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα επιμένουν βοριάδες και θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ κάνοντας έτσι την αίσθηση του κρύου ακόμα μεγαλύτερη.

Οι Θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα πτώση :
Βόρεια νησιά : απο 3.. έως 7°C
Νότια νησιά : απο 4.. έως 8°C
Ορεινά : απο -1.. έως 4°C
Εξαίρεση το Καστελλόριζο όπου δεν θα καταλάβει ιδιαίτερα τι συμβαίνει στα υπόλοιπα τμήματα, παρόλα αυτά μια πτώση θα την έχει : απο 9.. έως 12°C βαθμούς

Υγρασία : 35 – 55%

Σημειώσεις-Παρατηρήσεις
Θα διατηρηθεί το τσουχτερό κρύο και την Τετάρτη ωστόσο απο θέμα υετού υπάρχει έντονη αβεβαιότητα στα μοντέλα πρόγνωσης οπότε θα επανέλθουμε με νέο άρθρο την Τρίτη ώστε να έχουμε τα καλύτερα και ποιό ξεκάθαρα στοιχεία.
Το δευτερεύον χαμηλό μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ωστόσο δεν θα κινηθεί τελικά πρός την περιοχή μας, άρα ως εκ τούτου δεν μας επιτρέπει νέα ονοματοδοσία καθώς επι της ουσίας απομεινάρια της Μήδειας θα μένουν στην περιοχή μας και θα μας επηρεάζουν.

Η πρόγνωση μας και ηχητικά απο τον συνεργάτη Δρόσο Σκότη

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 13/14 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακά Πλάνα με Drone απο την Χιονισμένη πόλη των Τρικάλων (Video)