Επιδεινώνεται ο Καιρός σε Ρόδο-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση για Τετάρτη & Πέμπτη 13/14 Νοεμβρίου

0
273

.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει απο την Κυριακή με άρθρο μας (εδώ) επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και ισχυρές ανα διαστήματα καταιγίδες ενώ όπως όλα δείχνουν θα επηρεαστούν όλα τα νησιά ανεξαιρέτως.
Τα φαινόμενα θα είναι ανα διαστήματα ισχυρά και θα χρειαστεί σχετική προσοχή καθώς θα συνοδευτούν απο πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις και απο χαλαζοπτώσεις!
Οι ώρες που πιθανότατα θα ξεκινήσουν είναι απο της 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης αρχικά απο τα βορειοδυτικά νησιά του νομού και θα επεκτείνονται στα κεντρικά και νότια γρήγορα.
Πιθανολογούμε πως μέχρι της 22:00 το βράδυ θα επηρεάζονται όλα πλέον τα νησιά.
Μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως πρός το ξημέρωμα της Πέμπτης τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευθούν και χρειάζεται προσοχή!
Τα δύο ποιο πυκνοκατοικημένα νησιά του νομού η πρωτεύουσα Ρόδος και η συμπρωτεύουσα Κώς θα δεχτούν ισχυρές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα θα συνεχίζουν και την Πέμπτη έως το μεσημέρι τουλάχιστον.
Θα χρειαστεί προσοχή!
Ουσιαστική εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε απο τις μεσημεβρινές και κυρίως απογευματινές ώρες της Πέμπτης.
Τονίζουμε και πάλι πως θα επηρεαστούν ΟΛΑ τα νησιά γι αυτό και δεν κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε κάθε ενα ξεχωριστά.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν απο νότιες – “ΝΑ” διευθύνσεις και θα ενταθούν περαιτέρω ακουμπώντας τα 6-7 χωρίς να αποκλείονται και ριπές 8 μποφόρ ανα διαστήματα έως το απόγευμα της Τετάρτης. Σταδιακά απο εκει και πέρα θα εξασθενούν. Δεν αποκλείεται σε Ρόδο και Καστελλόριζο να επιμείνουν έως αργά το βράδυ ειδικά στα ανατολικά της Ρόδου στα 6-7 μποφόρ. Σταδιακά θα εξασθενούν και εκει μετά την καθυστέρηση που προαναφέραμε.
Την Πέμπτη πρόσκαιρα τα ξημερώματα θα στρέφονται σε δυτικούς με την ένταση τους να ακουμπάει τα 5-6 μποφόρ μόνο στην περιοχή της Ρόδου για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς απο τις προμεσημβρινές ώρες παντού και να μην ξεπερνούν πλέον τα 2-3 μποφόρ έως το τέλος το 24ώρου.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη θα πλησιάσουν τους 23°C στα βόρεια και τους 24°C στα νοτιότερα τμήματα ενώ την Πέμπτη θα σημειώσουν πτώση και δεν θα ξεπερνούν τους 20°C με 21°C βαθμούς πουθενά.
Την νύχτα μια σχετική ψύχρα θα την έχει , 15.. στα ορεινά και 16.. με 17.. βαθμούς οι ελάχιστες στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα.

Υγρασία σε υψηλά επίπεδα και τις δύο ημέρες : 70% – 96%

Θα υπάρχει LIVE ενημέρωση απο την ομάδα μας στο facebook

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση 11/12 Νοεμβρίου και προαναγγελία επιδείνωσης καιρού στα μέσα της εβδομάδας
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Π/Σ/Κ 15/17 Νοεμβρίου