ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2021

0
6960

Χορηγός Δελτίου

Το δελτίο θα τεθεί σε ισχύ απο το ξημέρωμα της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου ώρα 06:00 και θα αφορά τους πολύ ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους που θα πνεύσουν σε όλα τα τμήματα του νομού και αργότερα τις βροχές και ανα διαστήματα έντονες καταιγίδες που θα σημειώνονται σε όλα σχεδόν τα νησιά του νομού.
Θα επηρεαστούν βεβαίως και η συμπρωτεύουσα Κώς αλλα και η πρωτεύουσα του νομού η Ρόδος απο ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται απο το απόγευμα και ειδικά την νύχτα απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανότατα απο χαλαζοπτώσεις.
Υπαρκτή η πιθανότητα να θεαθούν στις θάλασσες ακόμα και υδροστρόβιλοι.
Κάμψη θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα το ξημέρωμα της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου ωστόσο απο τις προμεσημβρινές ώρες θα επανέρχονται καταιγίδες ειδικά στην Ρόδο, την Κώ και τα νησιά ανάμεσα τους.
Τέλος για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου τελευταία ημέρα του έτους φαίνεται πως θα επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με τις καταιγίδες να συνεχίζονται στα περισσότερα νησιά του νομού.

Οι άνεμοι την Τετάρτη θα ακουμπάνε τα 6-7 μποφόρ παντού με σταδιακή εξασθένηση την νύχτα εκτός απο την Ρόδο και το Καστελλόριζο όπου θα επιμένουν στα 6-7 μποφόρ.
Την Πέμπτη 30 αλλα κυρίως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου θα ενισχυθο’υν περαιτέρω ακουμπώντας τα 8 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνονται στους 17°C και 18°C βαθμούς στα παραθαλάσσια και 15°C με 16°C στα ορεινά. Την νύχτα θα υποχωρούν στους 13… με 14… στα παραθαλάσσια και στους 10… με 11… στα ορεινά.

Το δελτίο αν χρειαστεί θα ανανεώνεται καθημερινά

Το δελτίο και ηχητικά με την φωνή του συνεργάτη μας Δρόσου Σκότη

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση Καιρού για την Τρίτη 28 Δεκ.