Έκτακτο Δελτίο Καιρού – Τρίτη/Τετάρτη 28/29 Μαρτίου

0
6495
Rhodes - Photo Steve Kesedakis
Rhodes - Photo Steve Kesedakis

Χορηγός Δελτίου

.


Μεταβολή εξπρές θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης όπου και θα τεθεί σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο ώρα 19:00 και θα λήξει την Τετάρτη την ίδια ώρα.

Ποιο συγκεκριμένα

Την Τρίτη σε γενικές γραμμές καλά θα ξεκινήσει και θα κυλάει ο καιρός ωστόσο από το μεσημέρι και μετά άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα επηρεάζουν τα περισσότερα τμήματα του νομού και θα ενισχυθούν ακουμπώντας τα 5-6 μποφόρ ειδικά στο Καρπάθιο.

Νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώνουν από το μεσημέρι και μετά σε όλα τα νησιά και μετά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές αρχικά στα βορειότερα νησιά αρχικά (Πάτμος-Λέρος-Αστυπάλαια-Λειψοί-Κάλυμνος) και σταδιακά λίγο πριν τα μεσάνυχτα και στα νοτιότερα (Κώς-Νίσυρος-Τήλος-Ρόδος-Χάλκη-Σύμη) ενώ δεν αποκλείονται και παροδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις ειδικά σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους ενώ δεν αποκλείεται να ακουστεί και κάποια βροντή ωστόσο σύντομα θα εξασθενούν.
Για την Κάσο και την Κάρπαθο προβλέπονται σύντομα περάσματα μετά τα μεσάνυχτα προς τα ξημερώματα Τετάρτης.
Το Καστελλόριζο έχει μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί απο παροδική μπόρα το ξημέρωμα της Τετάρτης.
Σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται τίποτα το σημαντικό απο πλευράς φαινομένων και τις δύο μέρες με εξαίρεση τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες και ο καιρός την Τετάρτη θα ξεκινήσει θα κυλάει και θα τελειώσει με νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.
Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης δεν αποκλείονται παροδικές να βλέπουν νιφάδες τα βουνά των δύο μεγαλύτερων νησιών (σε έκταση) του νομού ο Αττάβυρος και ο Λάστος καθώς πρόκειται και για τα ψηλότερα βουνά του νομού.

Το Έκτακτο Δελτίο εκδόθηκε για δύο κυρίως λόγους.
Α) για την απότομη πτώση της θερμοκρασίας καθώς μέσα σε 24 ώρες απο τους 23°C βαθμούς θα βρεθεί στους 10°C με 11°C το μεσημέρι και Β) για τους θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι απο το βράδυ της Τρίτης περίπου απο της 22:00 θα στρέφονται σε βοριάδες και θα ακουμπάνε μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης τα 7-8 μποφόρ! Δείξτε προσοχή όσοι κάνετε προετοιμασίες στις ακτές καθώς υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν αντικείμενα και να τραυματίσουν συνανθρώπους μας.
Το Έκτακτο θα λήξει στης 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης όπου οι εντάσεις των ανέμων θα πέφτουν με μικρή εξαίρεση την Νίσυρο την Τήλος την Χάλκη την Ρόδο την Κάσο την Κάρπαθο όπου θα επιμένουν μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης με εντάσεις της τάξεως των 6-7 μποφόρ.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου 2012-2023



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας/Τρίτης – 27/28 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Πέμπτης/Παρασκευής – 30/31 Μαρτίου