Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Εβδομάδας 17/21 Ιουλίου

0
3108
Ρόδος - Φώτο : Statis Christos
Ρόδος - Φώτο : Statis Christos

Χορηγός Πρόγνωσης

.

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο υδράργυρος και αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν τα μεσημέρια τους 37°C – 38°C η ακόμα και τους 39 – 40°C βαθμούς στις γνωστές περιοχές (Λίνδος-Αρχάγγελος-Φαληράκι-Κολύμπια-Αφάντου και γενικότερα τα ανατολικά της Ρόδου-Σύμη-Κάλυμνος-Καστελλόριζο) ενώ στα υπόλοιπα τμήματα οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 33°C μέχρι 36°C βαθμούς κελσίου. Δροσιά τις δύσκολες μέρες του καύσωνα μπορείτε να βρείτε στην Κάσο και την Αστυπάλαια όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους 30°C βαθμούς.
Αυτά μέχρι την Παρασκευή και ειδικά το Σ/Κ όπου ο υδράργυρος θα επιστρέψει στα επίπεδα των 42-43°C βαθμών.
Υψηλές θα παραμένουν οι θερμοκρασίες και την νύχτα αφού δεν αναμένεται να πέφτουν κάτω από τους 27.. με 28.. βαθμούς οι ελάχιστες ούτε στα παραθαλάσσια με εξαίρεση την Κάσο και την Αστυπάλαια όπου θα πέφτουν στους 24.. με 25.. βαθμούς.

Το μελτέμι (μελτέμι η ετησιος = βορειοδυτικός άνεμος) συνεχίζει να μας δίνει ανάσες καθώς θα πνέει μέχρι την Πέμπτη μέ ένταση 6-7 μποφόρ ενώ την Παρασκευή και το Σ/Κ θα εξασθενήσει στα 4-5 μποφόρ.

Η υγρασία ευτυχώς θα συνεχίσει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2023

Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας Κλέων: Οι θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμική κάμερα – Μέχρι και 84 βαθμούς στην οροφή αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καύσωνα για το Σ/Κ – 22/23 Ιουλίου