Ρόδος-Δωδεκάνησα – Νέα επιδείνωση του καιρού προ των πυλών – Πρόγνωση για τις δύο τελευταίες μέρες της εβδομάδας 13/14 Δεκ.

0
293

Διάλειμμα τέλος. 
Η αστάθεια επιστρέφει άμεσα στον νομό και μάλιστα θα έχει διάρκεια.

Αναλυτικά

Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις απο το ξημέρωμα που με την πάροδο της ημέρας θα πυκνώνουν και σταδιακά θα δίνουν φαινόμενα με την μορφή καταιγίδας απο το μεσημέρι και μετά.
Όλα τα νησιά ανεξαιρέτως θα επηρεαστούν έως τις βραδυνές ώρες όπου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενούν. Προσοχή θα χρειαστεί στην Ρόδο και τα κοντινά νησιά μεταξύ 19:00 και 22:00 όπου οι καταιγίδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα στραφούν απο νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχύονται συνεχώς φτάνοντας μέχρι το απόγευμα τα 6-7 μποφόρ.
Μετά τα μεσάνυχτα θα εξασθενούν και θα στρέφονται σε δυτικούς.

Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα έως το απόγευμα και στην συνέχεια θα ανεβαίνουν.
Βόρεια : απο 9 έως 14°
Νότια : απο 10 έως 15°
Ορεινά : απο 6 έως 12°

Υγρασία : 40% – 72% 

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός την Παρασκευή με την πιθανότητα για μπόρες σε Ρόδο , Κώ Τήλο και Σύμη να βρίσκεται στο 60% χωρίς ωστόσο να έχουν διάρκεια. Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να περιμένετε ιδιαίτερα πράγματα απο φαινόμενα την συγκεκριμένη ημέρα.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν μόνο αραιές νεφώσεις με πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι απο νότιες διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ με εξαίρεση την θαλάσσια περιοχή Ρόδου , Καστελλορίζου που θα βγαίνει ενα 5άρι μποφορ ανα διαστήματα.
Απο την νύχτα θα ενισχύονται και στα υπόλοιπα τμήματα στα 5-6 μποφορ με περαιτέρω ενίσχυση απο τα μεσάνυχτα και μετά.

Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο :
Βόρεια : απο 13 έως 16°
Νότια : απο 14 έως 17°
Ορεινά : απο 9 έως 15°

Υγρασία : 60% – 85% 

Προοπτική για το Σαββατοκύριακο 

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός απο το απόγευμα του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές ενώ την Κυριακή κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή καθώς αναμένονται φαινόμενα ιδιαίτερα ισχύρα που θα έχουν και ένταση και διάρκεια ανεβάζοντας την κλίμακα κινδύνου για πλημμυρικά επεισόδια σε υψηλά επίπεδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6-7 με ριπές ακόμα και 8 μποφόρ δηλαδή  θυελλώδεις σε όλα τα πελάγη.
Θα επανεκτιμηθεί ως είθισται η κατάσταση προσπαθώντας να εντοπίσουμε και αυτή την φορά με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές και τον υετό και θα αναρτήσουμε την τελική μας εκτίμηση την Παρασκευή.

Να είσαστε καλά  – Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

Προηγούμενο άρθροDouble Rainbow in Rhodes – Dec. 11, 2018 (Photo)
Επόμενο άρθροThe Geminid meteor shower – one of the best of the year – peaks Thursday and Friday