Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για το Σ/Κ 13/14 Απριλίου

0
236

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα βρεθεί η αστάθεια το Σαββάτο.
Δεν θα αποφευχθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά τα νησιά του νομού.

Αναλυτικά

Σαββάτο 13 Απριλίου

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα σε όλα τα τμήματα του νομού. Απο το απόγευμα τα βορειότερα (Πάτμος , Λειψοί , Λέρος) θα επηρεάζονται σταδιακά απο μπόρες η σύντομες καταιγίδες έως και αργά το βράδυ. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Το βράδυ περιμένουμε τα φαινόμενα να μετατοπίζονται πρός τα νοτιότερα και θα αρχίζουν να επηρεάζουν (Κάλυμνο , Κώ και ενδεχομένως Νίσυρο , Τήλο, Σύμη και Ρόδο). Σε γενικές γραμμές δεν περιμένουμε κάτι το εξαιρετικό στα τελευταία νησιά και τα όποια φαινόμενα σημειώνονται θα είναι σύντομα και θα εξασθενούν.
Σε Ρόδο , Κάσο και Κάρπαθο περιμένω να βγαίνουν φαινόμενα και τις μεσημβρινές ώρες με την μορφή βροχής ασθενούς έως μέτριας έντασης.
Η Αστυπάλαια θα επηρεαστεί την νύχτα απο τοπικές μπόρες με σύντομη εξασθένηση.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει ανα περιόδους τα 5-6 μποφόρ. Δεν περιμένουμε συνεχή ροή ανέμων οπότε θα υπάρχουν και αρκετά μεγάλα κενά με την ένταση να πέφτει στα 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες με δυσκολία ακουμπάνε τους 20°C βαθμούς και θα συνεχίζουν στις ίδιες χαμηλές για την εποχή πτήσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο.
Βόρεια : απο 13.. έως 18°C
Νότια : απο 14.. έως 19°C

Υγρασία : 63% – 95%

Κυριακή 14 Απριλίου

Την Κυριακή περιμένουμε να μειώνεται η αστάθεια στην ατμόσφαιρα ωστόσο κάποιες μπόρες στην κεντρική και ορεινή Ρόδο το μεσημέρι δεν μπορούμε να τις αποκλείσουμε. Στα υπόλοιπα τμήματα/νησιά θα κυριαρχεί το μπλέ στον ουρανό με αραιές νεφώσεις να είναι απόμακρες κατά την διάρκεια της ημέρας (λίγο περισσότερες στα νοτιότερα).
Αργά την νύχτα θα πυκνώνουν σε όλα τα τμήματα.

Το Καστελλόριζο θα μείνει σχεδόν ανέπαφο και τις δύο ημέρες καθώς κάποια ψιχαλίσματα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου δεν θα έχουν καμία προοπτική να εξελιχθούν σε κάτι περισσότερο.

Οι άνεμοι θα στρέφονται σε δυτικούς απο το πρωί με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ σε όλα τα τμήματα.

Υγρασία : 60% – 90%

Με τα τωρινά δεδομένα, νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός απο την Δευτέρα με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.
Θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες την Κυριακή και θα σας ενημερώσουμε με την νέα μας πρόγνωση.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Προηγούμενο άρθροΈως και ένα δις άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτεθούν σε ασθένειες λόγω της υπερθέρμανσης
Επόμενο άρθροΣταυρός εμφανίστηκε ανάμεσα στα σύννεφα στην Ρόδο