Ρόδος-Δωδεκάνησα-Πρόγνωση Καιρού για την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 1 Μαρτίου

0
4859
Ρόδος-Φώτο Stavros Kesedakis
Ρόδος-Φώτο Stavros Kesedakis

Χορηγός Πρόγνωσης

Με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού “Μπιάνκα” όπως δόθηκε απο το Αστεροσκοπείο θα μας αποχαιρετήσει ο Φεβρουάριος .
Συγκεκριμένα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται λίγο πρίν τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε όλα σχεδόν τα νησιά του νομού οι οποίες θα συνεχίζουν μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα περιορίζονται χωρίς ωστόσο να εξασθενούν εντελώς καθώς θα παραμένει η συννεφιά σε όλα τα νησιά και η πιθανότητα για τοπικά ψιχαλίσματα η ασθενούς έντασης βροχή θα είναι πολύ αυξημένη μέχρι και την νύχτα της Δευτέρας.
Απο τα μεσάνυχτα και ειδικά πρός το ξημέρωμα της Τρίτης τα φαινόμενα φαίνεται πως θα ενταθούν ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα του νομού.
Στην πρωτεύουσα Ρόδο καταιγίδες θα σημειώνονται ανα διαστήματα μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας και στην συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματούν και θα περιοριστούν στα ορεινά και τα ημιορεινά τμήματα. Η μέρα στην πόλη θα κυλάει με πολύ μικρή πιθανότητα για παροδικές ψιχάλες μέχρι το απόγευμα. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα επιστρέφουν με βροχές κανονικής έντασης να σημειώνονται στα ορεινά οι οποίες τις νυχτερινές ώρες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα.
Τον Μάρτιο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα τον υποδεχθούν με ένα σχεδόν χειμερινό σκηνικό καθώς θα επικρατεί νεφοσκεπής ουρανός παντού ενώ θα σημειώνονται ποτιστικού κυρίως χαρακτήρα βροχές σε όλο το νησί μέχρι το μεσημέρι.
Δύσκολα πάντως θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα βγούν καταιγίδες.
Απο τις απογευματινές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και θα εξασθενούν.

Άνεμοι

Οι άνεμοι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου θα εξασθενήσουν απο το πρωί παντού και δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ ενώ θα μεταβάλλονται συνεχώς καθ όλο το 24ώρο.
Την Τρίτη 1 Μαρτίου θα στραφούν σε ανατολικούς με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ όπου σταδιακά μέσα στην μέρα θα στρέφονται σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενούν πρόσκαιρα.

Θερμοκρασίες

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν την Δευτέρα οι θερμοκρασίες:
Βόρεια νησιά : απο 11.. έως 16°C
Νότια νησιά : απο 12.. έως 17°C
Ορεινά : απο 10.. έως 15°C

Υγρασία : 60-90%

Την Τρίτη 1 Μαρτίου θα σημειώσουν πτώση:
Βόρεια νησιά : απο 9.. έως 13°C
Νότια νησιά : απο 10.. έως 14°C
Ορεινά : απο 8.. έως 12°C

Υγρασία : 65-92%

Καλή εβδομάδα & Καλό μήνα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022


Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Παρά την εισβολή, Ευρώπη και ΗΠΑ συνεχίζουν τη συνεργασία με τη Ρωσία στο Διάστημα
Επόμενο άρθροΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ – 2/3 ΜΑΡΤΙΟΥ