Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Σ/Κ – 13/14 Φεβρουαρίου

0
5194
Ρόδος- Φώτο : Ανέζα Παλαιού
Ρόδος- Φώτο : Ανέζα Παλαιού

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατεί το Σαββάτο με κάποιες αραιές νεφώσεις να μην απασχολούν.

Οι άνεμοι θα επιμείνουν βοριάδες φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ. Απο την νύχτα θα στρέφονται σε νοτιάδες με τάση να ενισχύονται μετά τα μεσάνυχτα.

Θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή :
Βόρεια νησιά : απο 10.. έως 15°C
Νότια : απο 11.. έως 16°C
Ορεινά : απο 9.. έως 14C

Υγρασία : 45-80%

Την Κυριακή ο καιρός θα προσπαθεί να επιδεινωθεί καθώς η κακοκαιρία “Μήδεια” θα κατηφορίζει πρός τον νομό μας. Αυτό θα συμβεί απο τις μεσημβρινές ώρες στα βορειότερα νησιά (Πάτμος-Λέρος-Λειψοί-Κάλυμνος-Κώς-Αστυπάλαια) με βροχές μέτριας έως κανονικής έντασης ενώ δεν αποκλείονται και παροδικές καταιγίδες συνοδευόμενες απο λίγες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Οχι κάτι ακραίο. Απο τις απογευματινές και κυρίως τις βραδυνές ώρες θα επηρεαστούν και τα νοτιότερα νησιά (Νίσυρος-Τήλος-Χάλκη-Σύμη-Ρόδος-Καστελλόριζο) με βροχές κανονικής έντασης ενώ δεν αποκλείονται μετά τα μεσάνυχτα και καταιγίδες που θα αρχίζουν να συνοδεύονται επίσης απο ηλεκτρικές εκκενώσεις. Δεν αναμένεται κάτι ακραίο και σε τούτη την περίπτωση.
Η “Μήδεια” θα κάνει αισθητή την παρουσία της στον νομό απο το ξημέρωμα της Δευτέρας με κύριο χαρακτηριστικό την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Απο φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζονται μόνο οι ορεινοί όγκοι απο βροχές ωστόσο θα έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία την Κυριακή και θα ενημερωθείτε στην νέα μας πρόγνωση η οποία θα εκδοθεί τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Οι άνεμοι θα έχουν ήδη στραφεί σε νοτιάδες-νοτιοδυτικούς απο το ξημέρωμα της Κυριακής και θα ενισχυθούν μέσα στην μέρα φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε πτώση απο την νύχτα :
Βόρεια νησιά : απο 9.. έως 15°C
Νότια : απο 10.. έως 16°C
Ορεινά : απο 8.. έως 14C

Υγρασία : 45-80%

Να σημειώσουμε πως δεν περιμένουμε να επηρεάζεται ιδιαιτέρως η περιοχή μας απο την κακοκαιρία “Μήδεια” πέρα απο την πτώση της θερμοκρασίας και πάλι όμως όχι σε ακραία επίπεδα. Αυτό που περιμένω να μεταβάλει σημαντικά τον καιρό στην περιοχή θα είναι ενα δευτερεύον χαμηλό το οποίο θα σχηματιστεί στο Λυβικό πέλαγος και θα κινηθεί πρός τα νότια την Κρήτη και στην συνέχεια στα Δωδεκάνησα. Αυτό θα είναι και η αιτία που στα μέσα της εβδομάδα η θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σε ακραία επίπεδα ενώ οι ανέμοι θα φτάνουν τα επίπεδα θύελλας ακόμα και στα 10 μποφόρ!
Θα τα παρακολουθούμε όλα προσεκτικά και θα σας κρατάμε ενήμερους με νέα άρθρα καθώς και με αναρτήσεις στην ομάδα μας στο facebook.

Να είσαστε καλά, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΗ “Μήδεια” στα Δωδεκάνησα τις επόμενες ώρες – Πρόγνωση Δευτ.-Τρίτης 15/16 Φεβρ.