Ρόδος-Δωδεκάνησα – Προαναγγελία Επιδείνωσης Καιρού – Πρόγνωση Τετάρτης/Πέμπτης, 4/5 Μαρτίου

0
6951
Ρόδος - Φώτο Γιάννης Μανωλάς
Ρόδος - Φώτο Γιάννης Μανωλάς

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο με κύριο χαρακτηριστικό του ενισχυμένους ανέμους και αργότερα τις καταιγίδες.

Νεφώσεις θα επικρατούν απο το πρωί σε όλα τα τμήματα του νομού που με την πάροδο της ημέρας θα πυκνώνουν ενώ και η ατμόσφαιρα θα γίνετε ολοένα και ποιό μουντή καθώς σταδιακά θα εισέρχονται σκόνες εξ Αφρικάνικης Ηπείρου απο το μεσημέρι και μετά.
Ψιχαλίσματα ανευ σημασίας θα εκδηλώνονται ανα διαστήματα εδώ κι εκεί σε όλα σχεδόν τα νησία καθ όλο το 24ώρο.
Απο το βράδυ και συγκεκριμένα μετά της 21:00 ξεκινήσουν σταδιακά καταιγίδες σε Αστυπάλαια , Πάτμο , Λειψούς , Αγαθονήσι , Λέρο και πρός τα μεσάνυχτα σε Κάλυμνο , Ψέριμο και Κώ ενώ μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως το ξημέρωμα της Πέμπτης θα επηρεάζονται σταδιακά και τα νοτιότερα νησιά (Νίσυρος , Τήλος , Χάλκη , Σύμη και φυσικά η Ρόδος) επίσης απο καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι ανα διαστήματα ισχυρές ειδικά απο το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην συνέχεια θα σταματούν χωρίς να απομακρύνονται οι νεφώσεις και η πιθανότητα να σημειώνονται και αργα το βράδυ τοπικές μπόρες.
Στα βορειότερα νησιά την Πέμπτη (περίπου απο την Κώ και βορειότερα) αναμένεται να επικρατεί πολύ άστατος καιρός και δεν αποκλείεται να σημειώνονται μπόρες ανα διαστήματα έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε Καστελλόριζο, Κάσο και Κάρπαθο όπου φέτος παρατηρείται μια σχετική ανομβρία απο την αρχή του έτους.
Καμία σχέση με τις περσινές πλούσιες βροχές που σημειώθηκαν.

Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν απο νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 μποφόρ.
Απο το βράδυ θα εξασθενήσουν σχεδόν παντού με εξαίρεση την ανατολική Ρόδο και το Καστελλόριζο όπου θα επιμένουν ριπές 7 μποφόρ ως το πρωί της Πέμπτης όπου και θα εξασθενήσουν και θα στρέφονται σε βοριάδες σε όλα τα τμήματα με την ένταση τους πρός το απόγευμα να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι Θερμοκρασίες και τις δύο μέρες :
Βόρεια : απο 9.. έως 16°C
Νότια : απο 10.. έως 17°C
Ορεινά : απο 7.. έως 16°C

Υγρασία : 55% – 85%

Σημειώνουμε τις συγκεντρώσεις σκόνης σε μέτρια επίπεδα στην ατμόσφαιρα κυρίως την Τετάρτη το βράδυ. Την Πέμπτη θα διαλύονται.

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2020



Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 3 Μαρτίου
Επόμενο άρθροHuge damaging Tornado hits Tennessee USA (Photo-Video)