ΡΟΔΟΣ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

0
8230

Εκδόθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ώρα 18:45

Σε ισχύ τίθεται έκτακτο δελτίο καιρού, επιπέδου ύψιστης επικινδυνότητας για ολόκληρο τον νομό Δωδεκανήσων απο το ξημέρωμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου ώρα 05:00 μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου ώρα 06:00.


Ο λόγος που το δελτίο χαρακτηρίζεται ύψιστης επικινδυνότητας απο την ομάδα μας είναι αφενός τα μεγάλα ύψη νερού όπου αναμένεται να πέσουν μέσα σε λίγες ώρες και ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 100-120χιλιοστά και αφετέρου την εμμονή που θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα!
Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στα εξής νησιά :
Κάλυμνος – Κώς – Νίσυρος – Τήλος – Χάλκη – Ρόδος – Σύμη – Κάρπαθος
Στα συγκεκριμένα νησιά οι καταιγίδες θα είναι σφοδρές σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται απο εκατοντάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, απο χαλαζοπτώσεις, απο ισχυρότατους ανα διαστήματα ριπαίους ανέμους ενώ ανεμοστρόβιλοι και υδροστρόβιλοι είναι εξαιρετικά πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους!
Πολύ μεγαλή προσοχή στην Πρωτεύουσα Ρόδο αλλα και στην Συμπρωτεύουσα Κώ όπου ώς τα πολυπληθέστερα νησιά του νομού είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργηθούν πλημμυρικά επεισόδια!
Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νησιά του νομού θα βρέχει σε όλα τα νησιά απο το πρωί όχι όμως με την ένταση που επίκειται στα νησιά που αναφέραμε. Εξυπακούεται πως και εκεί χρειάζεται προσοχή.
Η ενημέρωση απο την ομάδα μας θα είναι συνεχής απο το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα περίπου απο την Κώ και νοτιότερα μέχρι την Ρόδο και το Καστελλόριζο θα ακουμπάνε τα 7-8 μποφόρ ανα διαστήματα απο το μεσημέρι και μετά καθώς και στο Καρπάθιο!

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο κυρίως όσο αφορά τις ελάχιστες την νύχτα:
Βορειότερα νησιά : από 15.. έως 18°C
Νοτιότερα νησιά : από 16.. έως 19°C
Στα ορεινά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Cyclone of Rhodes 2012-2022

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για το Π/Σ/Κ – 25/26/27 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού Δευτέρας-Τρίτης 28/29 Νοεμβρίου