Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι: Εχθρός του ιού οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τους επιστήμονες

0
1219

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μέχρι τώρα επιστημονικές παρατηρήσεις για τον φονικό κορωνοϊό και με τα μέχρι αυτή την στιγμή δεδομένα, φαίνεται πως δεν μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες 26-27 βαθμών Κελσίου, (αναλόγως βέβαια της υγρασίας) ή τουλάχιστον δεν του είναι ευχάριστο το θερμό περιβάλλον.
Καταρχάς λοιπόν υπομονή μέχρι τις αρχές Ιουνίου χωρίς να αποκλείονται θερμές εισβολές και τον Μάιο στην χώρα μας.
Σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις όλα δείχνουν τελικά πως ο ιός Corona δεν είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες.

Συμβουλές προστασίας

Πίνετε άφθονο ζεστό νερό όπως τσάι και βότανα. Δεν είναι μια θεραπεία αλλά είναι καλό για το σώμα. Το πόσιμο ζεστό νερό είναι αποτελεσματικό για τη θανάτωση όλων των ιών.
Βέβαια εδώ να προσθέσουμε πως, όλα αυτά ισχύουν εάν δεν μεταλλαχθεί πάλι ο κορωνοϊός, καθώς οι πληροφορίες απο την Κίνα, αναφέρουν πως υπάρχει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το L, το οποίο σε αντίθεση με το υπάρχον S, είναι και περισσότερο θανατηφόρο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως προσπαθήστε να:

  • Μην πίνετε παγωμένα.
  • Εκθέστε τον εαυτό σας στον ήλιο αν είναι χειμώνας.
  • Ο ιός είναι αρκετά “μεγέθους” (το κύτταρο έχει διάμετρο περίπου 400-500 nm), επομένως κάθε κανονική μάσκα (όχι μόνο η μάσκα 3M N95) μπορεί να το φιλτράρει

    Ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός στους ιστούς για 6-12 ώρες.

Το κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σκοτώνει τον ιό. Χειμερινά ρούχα που δεν χρειάζονται καθημερινή πλύση θα πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο για να σκοτώσει τον ιό.

Πληροφορίες για τα συμπτώματα της πνευμονίας που προκαλείται από τον ιό Corona:

  • Πρώτα θα μολύνει τον λαιμό, στη συνέχεια θα αισθανθείτε ένα ξηρό πονόλαιμο που θα διαρκέσει 3 έως 4 ημέρες.
  • Στη συνέχεια, ο ιός θα συγχωνεύεται με το ρινικό υγρό, θα εισχωρήσει στην τραχεία και θα εισέλθει στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονία του Wuhan. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 5 έως 6 ημέρες.
  • Θα ακολουθήσει μια κατάσταση πνευμονίας, υψηλού πυρετού και δυσκολιών στην αναπνοή. Η ρινική συμφόρηση δεν είναι σαν τη φυσιολογική ρινική συμφόρηση. Θα νιώσετε σαν να πνίγεστε στο νερό. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έχετε αυτό το αίσθημα.
    Σχετικά με την πρόληψη:
  • Ο πιο εύκολος τρόπος για να μολυνθεί κάποιος είναι να αγγίξει πράγματα σε δημόσιο χώρο όπως κιγκλιδώματα, λαβές θυρών, λαβές στο λεωφορείο κ.λπ., έτσι πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Ο ιός μπορεί να ζήσει στα χέρια σας μόνο για 5-10 λεπτά, αλλά πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν σε αυτά τα 5-10 λεπτά, όπως το τρίψιμο των ματιών σας.

Ίσως ο νέος κορωνοϊός να μην παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης για πολλές ημέρες, οπότε πώς ξέρετε εάν κάποιος μολυνθεί; Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες είναι ότι η περίοδος επώασης μπορεί να είναι έως και 28 ημέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα του κορωναϊο.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΤο σπάνιο φαινόμενο με τα νερά του Ευρίπου στη Χαλκίδα
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020