Σπάνια Φαινόμενα – Η θάλασσα στην Ρόδο άρχισε να βγάζει καπνούς το πρωί – (Φώτο)

0
2144
Lardos Rhodes - Photo: Daphne Tijsmans
Lardos Rhodes - Photo: Daphne Tijsmans

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και ειδικά το πρωί της Τρίτης 18 & 19 Ιανουαρίου, δημιούργησε ένα μαγευτικό σκηνικό στον κόλπο της Λάρδου στην νοτιο-ανατολική Ρόδο, νωρίς το πρωί της Τρίτης καθώς έμοιαζε να βγάζει καπνούς.

Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο sea smoke , κατά το οποίο οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.
Έτσι ονομάζεται ο συγκεκριμένος τύπος ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς που ονομάζεται επίσης «ομίχλη ατμού» ή «καπνός Αρκτικής θαλάσσης». Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια ενώ το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως στις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική.

Το φαινόμενο αποθανάτισε η φίλη της ομάδας μας Daphne Tijsmans.

Εκτός απο το φαινόμενο της μεταφοράς οριζόντιας ομίχλης είχαμε βεβαίως και χιόνια στα ορεινά της Ρόδου.
Η φωτογραφία ανήκει στην συνεργάτιδα του Κυκλώνα κ. Ρένα Χρούση που τα τελευταία χρόνια μας ενημερώνει πάντα για τις συνθήκες που επικρατούν στο ψηλότερο βουνό της Πρωτεύουσας του νομού τον Αττάβυρο ως εργαζόμενη εκεί.
Την ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.

Έχετε και εσείς μια φωτογραφία καιρικού ενδιαφέροντος ;
Μη διστάσετε να την στείλετε σε εμάς και εμείς θα την αναρτήσουμε με το όνομα σας

Τρόποι Επικοινωνίας : info@cycloneofrhodes.com , η Διεθνή σελίδα μας στο facebook , η σελίδα μας στο facebook στα Ελληνικά , και τέλος η ομάδα μας

Cyclone of Rhodes 2012-2021

Προηγούμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου