Σε λευκό κλοιό η χώρα – Νέο χιονοχαμηλό απο το βράδυ της Κυριακής

0
230

Κλειστοί δρόμοι, χάος στην ηλεκτροδότηση και στην ακτοπλοΐα – Πολικές θερμοκρασίες έως 13 βαθ

Κλειστοί δρόμοι, χάος στην ηλεκτροδότηση και στην ακτοπλοΐα – Πολικές θερμοκρασίες έως 13 βαθμούς υπό το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα – Νέος χιονιάς από το βράδυ της Κυριακής

Στην «κατάψυξη» είναι η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Σοφίας» που πλήττει από την Πέμπτη τη χώρα μας. 

Πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, χωριά είναι αποκλεισμένα λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στην ηλεκτροδότηση και στις  ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο τις πρωινές ώρες, θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα, όμως, βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και αργότερα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και στο Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους πυκνές, πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Πάντως η πιο δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η Δευτέρα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνι στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Χωρίς ρεύμα χωριά της Εύβοιας

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται από χθες στη 1 μετά το μεσημέρι πολλά χωριά στη Β. Εύβοια, καθώς λόγω της χιονόπτωσης έχουν πέσει πολλά δέντρα προκαλώντας ζημίες στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολη νύχτα αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με δριμύ ψύχος. Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώθηκε αλλά δεν υπάρχει για την ώρα καμιά πληροφόρηση

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Εύβοιας Γ. Κωστόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τις 13 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, είχε προειδοποιήσει τον ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχουν πολλά δέντρα τα οποία με μια σφοδρή χιονόπτωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στο δίκτυο αλλά όπως φαίνεται δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα. Τα συνεργεία της Πειρφέρειας, με τα ειδικά μηχανήματα, έχουν κρατήσει όλους του δρόμους ανοιχτούς.

Χαλκιδική: Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Κασσάνδρα

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές στη χερσόνησο Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές της χερσονήσου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους και διευκρινίζει ότι μέχρι αυτή την ώρα οι βλάβες που προέκυψαν πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία έχουν αντιμετωπιστεί και τα προβλήματα περιορίζονται σε πολύ μικρό αριθμό, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του.

Θεσσαλονίκη: Με καθυστερήσεις τα δομολόγια των ΚΤΕΛ

Με καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια από τον σταθμό ΚΤΕΛ-Μακεδονία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σταθμού ΚΤΕΛ-Μακεδονία, Κώστας Πανταζής.

Ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι τα δρομολόγια διεξάγονται με καθυστερήσεις και στην περίπτωση των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της χιονόπτωσης τα δρομολόγια αναχωρούν με συχνότητα δύο ωρών αντί της μίας ώρας.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον νομό Χαλκιδικής καθώς υπάρχει απαγόρευση από την αστυνομία για φορτηγά και λεωφορεία. Ο νομός Χαλκιδικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ολοκληρώθηκε #μεταφορά σε ασφαλές σημείο δυο ατόμων από Ι.Χ. όχημα, λόγω χιονόπτωσης, στην περιοχή Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Επιχείρησαν 2 πυροσβέστες με 1 όχημα.1112:59 PM – Jan 5, 2019Twitter Ads info and privacySee Πυροσβεστικό Σώμα’s other TweetsTwitter Ads info and privacy
Η κατάσταση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα χρειαστεί ώρες για να ομαλοποιηθεί αφού κάθε ώρα γίνονται μόνο τέσσερις αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ώρα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Ζακυνθος: Κλειστοί οι δρόμοι από το χιόνι και τον πάγο στα ορεινά του νησιού

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς τη νύχτα τα περισσότερα ορεινά χωριά της Ζακύνθου ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία σε πέντε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για τους δρόμους Μαχαιράδο – Κοιλιωμένου, Λιθακιάς – Αγαλάς – Κοιλιωμένου, Αγίας Μερίνας – Γύρι και Κατασταρίου – Βολιμών.

Ήδη στους δρόμους αυτούς εργάζονται συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου προκειμένου να αποκαταστήσουν την διέλευση των οχημάτων.

Οι θερμοκρασίες στη Ζάκυνθο είναι πολύ χαμηλές αλλά αναμένεται βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει από αύριο το απόγευμα.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης που υπάρχει απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων σε όλο το ορεινό εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο.

zaak2
zaak3
zaak4

Συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αυτές να γίνονται μόνο με οχήματα τύπου τζιπ ή με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

zaak5
zaak12

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Θεσσαλία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Θεσσαλία, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έδωσε στη δημοσιότητα, την εικόνα του οδικού δικτύου. 

thsalia12

Ειδικότερα ισχύουν:

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Ε.Ο. Τρικάλων -Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

2) Ε.Ο. Τρικάλων -Γρεβενών από το 1ο χλμ. (κόμβο Μουργκανίου) έως όρια νομού Γρεβενών 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας από 22ο χλμ (διασταύρωση της Επ.Οδ. Πύλης – Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)

2) Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου)

3) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης

4) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων

5) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ) 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, στο νομό Καρδίτσας, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από χ/θ 34 (κόμβος Ξυνιάδας) έως χ/θ 111 (Α/Κ Λόγγου) 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)

2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)

3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)

4) Επ. Οδός Καρδίτσας – ‘Αρτας από 35ο χλμ (Διασταύρωση Βατσουνιάς) έως 81ο χλμ (γέφυρα Αχελώου – όρια νομού ‘Αρτας)

5) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (Διασταύρωση Πευκόφυτου) έως 56ο χλμ (όρια Ν. Ευρυτανίας)

6) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 42ο χλμ (Διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Χάος στο Μακεδονία

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία που βίωσαν 201 επιβάτες αεροσκάφους που απογειώθηκε από το Λονδίνο με το προορισμό τη Θεσσαλονίκη, που όμως λόγω της κακοκαιρίας προσγειώθηκε τελικά στη Ρουμανία. 

Οι επιβάτες θα επιστρέψουν στη χώρα με πτήση που στέλνει στην Τιμισοάρα, όπου και βρίσκονται, ο Χρήστος Σπίρτζη.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων και του άστατου καιρού που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι.

Από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για την Κέα, ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός,Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Πολικές θερμοκρασίες έως 13 βαθμούς υπό το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα 

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

Παγετός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας

Ο παγετός έχει καλύψει μεγάλος μέρος της Αχαΐας, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Γυφτάκης.

Όπως προσθέτει, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, είναι ανοικτοί σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς Καλάβρυτα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης. Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης από την Αγία Τριάδα προς την Λαμπεία της Ηλείας.

Στο νομό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, σημειώθηκαν το πρωί χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, σε ορεινές κοινότητες της Ζαχάρως και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμπείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Τέγας, υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Όμως, όπως προσθέτει, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτοί, ενώ μηχανήματα επιχειρούν μέσα σε ορεινές κοινότητες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Καταλήγοντας ο Νίκος Γυφτάκης, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού».

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης). Οπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας η κατάσταση έχει ως εξής:

Στο νομό Ημαθίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, πλην της Εγνατίας Οδού. Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου (226 χιλιόμετρο) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (288 χιλιόμετρο), που είχε εφαρμοστεί λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

thes1
thes2
thes4
ths3

Στο νομό Κιλκίς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.Επιπλέον, ισχύει με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλο το οδικό δίκτυο του Κιλκίς, καθώς και προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων:

από το 516ο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων (αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ) και

από το 22ο έως το 81ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

Στο νομό Πέλλας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο νομό Πιερίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας από το 16ο έως το 44ο χιλιόμετρο,

στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το 70 χιλιόμετρο (Διασταύρωση Καταχά) έως το 76 χιλιόμετρο ( Διασταύρωση Σφενδάμης),

στην επαρχιακή οδό Πλαταμώνα – Παλαιού Παντελεήμονα,

στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Ελατοχωρίου από το 19ο έως το 37ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου) και

στην Επαρχιακή Οδό Αιγινίου – Κολινδρού.

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400ο χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471ο χιλιόμετρο), που είχε εφαρμοστεί λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στο νομό Σερρών η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην παλαιά εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης από την Τοπική Κοινότητα Καλοκάστρου,

στην επαρχιακή οδό Αμφίπολης – Δράμας,

στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας από το 44 έως το 47 χιλιόμετρο,

στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου,

στην επαρχιακή οδό Σερρών – Βροντού,

στην επαρχιακή οδό Μαυροθάλασσας – Αηδονοχωρίου,

στην επαρχιακή οδό Θερμών – Λαγκαδίου,

στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Γέφυρας Πετριτσίου,

στην επαρχιακή οδό Σερρών – Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά από το 10 έως το 18 χιλιόμετρο,

στην επαρχιακή οδό Προμαχώνα – Αγκίστρου και

στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου – Γέφυρας Πετριτσίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την από 4 Ιανουαρίου 2019 ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων, που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά.

Στο νομό Χαλκιδικής η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι από χθες, εφαρμόζονται με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, απαγορεύσεις της κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροHeavy snowfall in Thessaloniki Greece – January 5, 2019 (Video)
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για τα Θεοφάνεια