Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πάτμος, Πλημμύρες, κατολισθήσεις σε όλο το νησί. Κλείσανε τα σχολεία (Φώτο-Βίντεο)

0
847

Με απόφαση του δημάρχου Πάτμου κ. Λευτέρη Πέντε δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηs λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στο νησί μας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρωτοφανείς καταστάσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις  και εικόνες από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τον Κάμπο, τη Χώρα, το Γροίκο, το Διακόφτι κ.α. 

Επίσης ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Πέντες με τον οποίο μιλήσαμε,  μας είπε ότι έκανε αίτημα στην περιφέρεια   να κηρυχθεί η Πάτμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μας είπε επίσης ότι από τις έξι η ώρα το πρωί όλος ο μηχανισμός του δήμου Πάτμου βρίσκεται  με όλα τα εργαλεία επιχειρώντας να παρέμβει για να συγκρατήσει ή να περιορίσει τις ζημιές.

Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και εργάτες του δήμου,  βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζοντας τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνει το νησί μας τις τελευταίες ώρες.

Να σημειώσουμε ότι το λιμάνι της Σκάλας ενώθηκε με τον  Χοχλακά, σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα και η πλατεία, τα  καταστήματα,  τα σπίτια, η εκκλησία  του αγίου Ιωάννη Προδρόμου πλημμύρισαν και βρίσκονται στο  έλεος του Θεού. 

Μεγάλη κατολίσθηση  έγινε  στη Χώρα στο πρανές  από το στρογγυλό προς τον σταθμό.  Μεγάλες πλημμύρες στον Κάμπο, στην παραλία  στο Χριστό,  όπου τα χωράφια εξαφανίστηκαν βυθισμένα στα νερά και στο βούρκο.

Επίσης στην Εξώσκαλα τα χωράφια των συμπατριωτών μας πλημμύρισαν , το νερό μπήκε  στο εκκλησάκι της παναγιάς  ο δε Περδικάρης για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια καβάλησε το γεφύρι, μπήκε στο οικόπεδο και  από το δρόμο έφτασε μέχρι το φούρνο του Τάσσου Κατσαρού και εισέβαλε στο κατάστημα.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημάρχου κ. Λευτέρη Πέντε. Οι φωτογραφίες της κατολίσθησης του πρανούς της Χώρας και της πλημμυρισμένης νέας εισόδου της Αποκάλυψης είναι του κ. Γιώργου Καρακατσάνη. Οι φωτογραφίες του Περδικάρη της πλατείας με τα σκαπτικά του Θεολόγου Γιάνναρου  είναι του Κωνσταντίνου Σταμπούλη. Η φωτογραφία του λιμανιού είναι του Μιχάλη Μιαούλη στο F.B. 

Η φωτογραία με drone του λιμανιού της Σκάλας είναι του Σταύρου Χατζησάββα. 

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται στο Patmos Times

Προηγούμενο άρθροΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – Προειδοποίηση Καιρού για τις επόμενες ώρες
Επόμενο άρθροΡόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση Καιρού για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου